Сплит го испрати Оливер

Катамаранот на Јадролинија во вторникот во 19:50 часот тргна од пристаништето во Сплит кон Корчула за да го пренесе телото Оливер Драгојевиќ до неговиот роден град Вела лука. На поздравувањето со Оливер се појави цел Сплит и флота од стотина локални бротчиња кои го придружуваа катамаранот.

Среда, Август 1, 2018 - 16:01