250 километри низ Сахара

34-ти Маратон на песокот (Сахарски маратон, Marathon des Sables) во јужно Мароко, кој важи за најтешиот ултрамаратон на светот.
Шест дена - 251 километар.
Најдолгата фаза има 91 километар.

Петок, Април 12, 2019 - 10:05