Занимливости

Индија каде стигне ја забранува ПУБГ од страв дека создава психопати

ПУБГ е ултра популарна видео игра низ свет (во основа е Фортнајт без дечурлана) и низ цел свет го навлекува гневот те на власти, те на душебрижници. Ова посебно е истакнато во Индија. Повеќе

Колумбо нè олади, доцна е за втор

Да речеме, ги убиваш Французите за цела територија на Франција да ти остане на располагање за пошумување. Новата вегетација шмука CO2 од атмосферата па климата се лади. Победа? Повеќе

Четврти пензионерски столб: Затвор

Кога некој од постарите порано во маало ќе ти рогне фудбал или ќе ти стегне ластик, го прифаќаш тоа како некоја природна ситуација па се тешиш дека и ти еден ден ќе бидеш од постарите, ќе има помали....Само што, кога ќе дојдат новите помали, може да те изненади тоа што тие сега се со ножеви и пиштоли и главно се лутат ако им ја рогнеш дрогата. Нешто слично, во Јапонија. Повеќе

Рамноправност во Емирати е кога сите мажи се рамноправно наградени

Вицот почнува со „Обединетите арапски емирати доделуваат награди за родова рамноправност“, а завршува со „сите добитници на наградите за родова рамноправност се мажи“, и не е виц. Повеќе

Британско „охи“ за мермерите од Акропол

Додека Грција со идентична упорност продолжува да инсистира Британија да почне да преговара за враќање на плочите што пред 200 години беа отуѓени од Атина, првиот човек на Британскиот природно-научен музеј отфрла какво било помрднување на истите. Повеќе

Ајде веќе нека проработи тој саат

Организацијата на научници која стои зад „Часовникот на апокалипсата“, соопшти дека часовникот и во оваа година останува на исто време како лани: две минути до полноќ. Ви изгледа ли човештвово и неговите лидери дека се свесни за тој цајтнот? Повеќе

ИКЕА откри дека на луѓето дома баш и не им е пријатно, а не е до мебелот

Речиси половина од Американците одат во својата кола кога сакаат да бидат сами со себе, е состојбата од теренот која ИКЕА ја пренесува по анкета на 22.000 луѓе во 22 држави. Повеќе

Нè најдоа ли вонземјаните?

Откако се исклучиле опциите да е метеор или комета, за еден мистериозен објект кој во нашиот ѕвезден систем беше забележан пред две години, астроном од Харвард вели дека можеби е „порака во шише“ испратена од друга цивилизација и дека кон таа можност треба да пристапиме со отворен ум. Повеќе

Името не се менува туку факинг така

Градските власти во едно место во Њу Хемшир отпрвин не му дозволиле на еден виетнамски ресторан да постави знак со своето име бидејќи комбинацијата на зборови им звучела непристојно. Откако виделе дека сопоствениците се докрај решени да го бранат своето име, на крајот сепак решиле: Ок, викајте се како сакате. Повеќе

Радикалите се глупи

Лицата со радикални политички ставови, и од левицата и од десницата, имаат намалена способност да проценат кога грешат. Не за политика, туку општо. Повеќе