Телевизија

На Болдвин му е смачено да биде Трамп

По три сезони глумејќи го Трамп на СНЛ, Алек Болдвин пред некој ден во интервју порачува: „не можам да замислам пак да го играм. Едноставно не можам. Нека најдат некој што сака да го работи тоа.“ Повеќе

Нетфликс ги спасува децата од 400 часови реклами годишно

Иако деца се повеќе и повеќе дремат на телефони и таблет уреди, телевизорот и понатаму останува доминантен извор на забава за деца на возраст меѓу 2 и 11 години. Повеќе

Црни, темни зандани за сценариото на Господар на прстените

Адаптација на книгата на Толкин што Амазон ја најавува како ТВ серија од 1 милијарда долари, за сега добива и таков третман од Амазон, барем во однос на безбедноста. Повеќе

Со чисти раце

Водител на телевизијата Фокс призна дека 10 години нема измиено раце. Не верувал во постоењето бактерии. „Не ги гледам, значи, не постојат“, заклучи Пит Хегсет. Повеќе

Со чисти раце

Водител на телевизијата Фокс призна дека 10 години нема измиено раце. Не верувал во постоењето бактерии. „Не ги гледам, значи, не постојат“, заклучи Пит Хегсет. Повеќе

Скоро еден милион Англичани откажале ТВ претплата

860.000 граѓани на Велика Британија решиле да откажат претплата за радиодифузна такса. Најкраткото објаснување за ова гласи: Нетфликс.  Повеќе

Кларксон, Меј, Хамонд, нешто како фајронт

Легендите на Топ гиар (кои подоцна станаа богаташите од Гранд тур) објавија крај на својата кариера на снимање „студиски автомобилски програми“. Повеќе

Скандалот Бил Клинтон - Моника Левински, според Моника Левински

Во досега најопсежното експозе на темата Моника Левински комплетно под свои услови, како човечко суштество кое на свој грб ги почувствува сите неправди и трауми, а не спотер за туѓи политички пребивања, проговорува за она што пред 20 години се случи со тогашниот претседател на САД. Повеќе

Црно-бела Англија

Повеќе од половина век откако постои „телевизор во боја“, над 7.000 Англичани сè уште гледаат на црно-бели екрани. Можеби шпараат очи, а можеби пари.  Повеќе

Се претера со анти-комедијата

Ако изминативе години живеевме во фаза во која не можеш да имаш стенд-ап без тој да биде „политички или општествено ангажиран“, за сега полека да преминуваме во фаза кога комедијата се исклучува од стенд-ап комедијата и остануваат само активистички и „ангажирани“ проповеди. И тоа веќе не се трпи, барем ако ти е до смеење. Повеќе