Одмор

Туристи, одете си дома!
Сите сме ние бегалци за некого

Додека нам со децении едиствена желба ни е да ги поднаполниме „туристичките капацитети кои навреме се подготвени за новата сезона“, Европа веќе ја зафаќа спротивен, анти-туристички бран. Гледате охриѓани колку се визионери?  Повеќе

Ексклузивно крстарење со СВОЗ

Околу 2.000 патници кои уплатиле неколку месечно патување со брод, цели 10 дена минале во комплетен мрак и вежбање ситуации на опасност поради можноста да бидат забележани од пиратите. „Можеби тоа беше малку поинакво возбудување, но сепак беше возбудливо“, заклучи капетанот кој го наметнал вонредниот режим. Повеќе

Имате несоница? А која е смислата на вашиот живот?

Од разно-разни лекарства и народни иљачи, до чаша топло млеко пред легнување и други трикови, интернетот е преполн со совети како да се победи несоницата. Едно истражување предлага сосема поинаков пристап кон проблемот: најдете си смисла на животот. Повеќе

Не се фрлаат фото-бисери пред фејсбук-свињи

Швајцарско село за туристите воведе забрана за фотографирање на живописниот пејсаж од едноставна причина: на оние кои ќе ги гледаат фотографиите да не им биде криво што не се таму.  Од исти (а обратни) причини го охрабруваме сликањето по неподносливо полните грчки плажи. Повеќе

Децата летоска треба да се досаѓаат

Постојат бројни активности со кои на детето може да се пополни празнотијата на летните распусти за да не му биде здодевно. Но, ако не му дадете шанса да му е досадно, кога тоа ќе открие што всушност сака?   Повеќе

Губењето време е добро за вас

Во многу наврати сме ја поттикнувале мрзата и денгубењето како животен стил кој забрзаниот апетит на капитализмот и глобализацијата го смета за природен непријател. За среќа, и на капитализмот му станува јасно дека магарето некогаш треба и да одмори, бидејќи и утре треба да биде товарено.   Повеќе

Теретана по наша мерка

Во Глазгов се отвора теретана која на нашки би се викала „дремара“. Наменета е за подобрување на вкупното психо- физичко здравје а од посетителите ќе се бара вредно да одремат 45 минути. „Сонот е потценет“, велат менаџерите. Комплетно се согласуваме, особено што јавето вака упорно нè разочарува. Повеќе

Мериот ги укинува масите во собите

Сакајќи да направи простор за новата генерација хотелски гости, познатиот ланец Мериот реши своите соби во иднина да ги ослободи од масите.  Повеќе

Таблетa што ќе го замени одењето во теретана

Звучи премногу добро за да би било вистинито но ние мрзливите со задоволство би ѝ дале шанса. Седиш, јадеш а мускулите сами се пумпаат. Па да се видиме на плажа после! Повеќе

Родени сме да бидеме мрзливи

Човечкиот род е програмиран да ја штеди а не да ја расфрла својата енергија. Легачки бонус: и кога вежбате, нервниот систем работи против вас. Повеќе