Лошо

Пиво, вино, глифосат

Глифосат е нешто за кое СЗО вика, баталете тоа, могуче да прави рак. А во развиени земји се користи толку масовно, што и да не го користите, ќе ви дојде преку дождот. Повеќе

Родители, Момо не постои (а не дека нема за што да се секирате)

Шокантната приказна за Момо, грозниот лик кој ненадејно се појавува во бенигни видеа за деца и ги тера да прават ужасни работи, да се повредуваат и слично е - патка. Слични работи постојат ама не се со Момо. Но, тоа и не е главниот проблем на Јутјуб кидс. Главниот проблем е што е тоа еден јако заглупувачки канал. Повеќе

Ајмо кивнати марамчиња за 80 долари!

Најсигурен начин да фатиш грип е некој со грип да ти се искива у фаца. Ама пошто не секогаш имаш таков при себе, овие продаваат марамчиња во кои некој веќе кивнал а ти само треба да ги протриеш од својот - не уште долго - здрав нос. Зошто сето тоа? За да си се разболиш кога ти сакаш! Повеќе

Пијте Арабика и Робуста, оти ќе ги нема

Дури 60% од познатите сорти кафе се во опасност поради климатските промени и другите бељи кои ја задесуваат оваа планета. Меѓу нив и оние најпопуларните. Повеќе

10 непријатни факти за човечката природа

Стара и нерешлива е таа дилема, дали луѓето во суштина се добри а ги расипува околината и општеството, или пак во суштина се темелно кварни а општеството, њему хвала, постои за да го кочи лошотилакот кој во нив го има. Повеќе

Дрско е да мислиш дека знаеш што мисли другиот

Во интервју по повод неговиот најнов роман, хрватскиот писател и еден од основачите на легендарното движење ФАК, Боривој Радаковиќ, допира една тема која насекаде ја гледаме и кај нас. Толку многу луѓе знаат што мислат другите што не им даваат ни да кажат. Бидејќи овие знаатПовеќе

Крајот на една полициска борба против дрогите

Животна приказна на еден американски полициски офицер кој целиот свој живот го посветува на апсење на луѓе поврзани со дрога. Го прави тоа со несекојдневен жар и посветеност па станува легенда во полициските кругови. Сè додека еден ден не му се јавува ќерка му која е во тинејџерски години и му признава дека е зависничка. Кога ја прашува од каде ѝ пари за дрога бидејќи знае колкав џепарац има, му признава и дека се проституира. Видео

Апу ќе го пудат од Симпсонови

Еден од најдрагите ликови во култната серија најверојатно тивко ќе го снема од Симпсонови. За да немало контроверзи. Убаво вика Мат Греининг: „Живееме во време кога луѓе обожаваат да се преправаат дека се навредени“. Повеќе

Што е погрешно во оваа реклама?

Еден хотел ја повлече рекламата за себе објавена во еден викенд магазин откако пуританскитте крстоносци на Твитер и другите мрежи се воспалија и ја прогласија за сексистичка. Повеќе

Клетвата на лотаријата

"Нема да ги поебам парите!" си ветил Џим Хејс кога освоил џек-пот од 19 милиони долари.  Ја мотаме приказната напред: Џим Хејс влегува во банка и ја пљачка. Што тоа се случило во меѓувреме? Коли, курчење, дроги. Повеќе