Брак

Колку треба да сакаш да се разведеш, кога знаеш дека на бившата ќe треба да и оставиш 600 милиони долари?

Рускиот милијардер Фархад Ахмедов успеа да ја спаси својата јахта од запленување, што и не му менува нешто многу на долг рок бидејќи и понатаму му стои долгот од 600 милиони долари по основа развод. Повеќе

Принцезата на зрно пишман

Јапонската принцеза која лани гордо соопшти дека заради својата факултетска љубов се откажува од својот аристократски статус, реши да ја одложи венчавката. Ѝ треба време да размисли. Повеќе

Анти-наталисти, екстремните вегани што мислат дека не треба да имате деца

Станува збор за следбеници на филозофијата дека човечките суштества се деструктивна сила за животинскиот свет на планетава и за самата планета, па затоа е морално погрешно да се креираат нови примероци на луѓе. Како што тие истакнуваат невозможно е фетусите да се прашаат дали сакаат да бидат родени, па имањето дете преставува натурање живот на друго суштество без негова / нејзина согласност. Повеќе

Како полигамијата започнува војни

Наспроти очекувањата што може да ги има човек со наша перспектива не се работи за војни по дома, меѓу двете, трите или колку и да се сопруги, тие живеат во мир и разбирање колку што е тоа можно, се работи за цели регионални вооружени конфликти. Повеќе

Стари хетеросексуалци се венчале заради данок

Старата максима за капитализмот беше дека во тој систем неизбежни се само две работи: да умреш и да платиш данок. Новите општествени ветришта преточени во модерни легислативи донесоа интересен пресврт: може и да не ллатиш данок, само што треба да умреш како геј.  Повеќе

Зошто деца не треба да се ќофтаат со ќотек

Колку што за родителот е очигледна позитивната врската меѓу ќотекот и (барем привремениот) мир во куќа, толку за научниците е очигледна негативната врска меѓу ќотекот и подоцнежното физичко и психичко здравје на децата. Повеќе

Додека ние го бричиме зетот

Холандски свадбарски фотограф прави фотографија од младенци која станува вирална и толку парови решаваат да ја копираат што почнува да ги изместува свадбарските традиции. Повеќе

Не, не може кучиња да ви се девери

Италијанска градоначалничка признава дека миленичињата знаат да им бидат битни пријатели на луѓето ама кога добила барање два булмастифа да ги носат венчалните прстени, пресекла: Претеравте.  Повеќе

Кинеската индустрија на протерувачи на швалерки

Како што професијата протерувачи на швалерки не постои кај нас така до пред десетина години не постоела ни во Кина, ама за разлика од кај нас таму упорно се случува економски бум, кој упорно создава нови и нови богати Кинези, кои упорно имаат идентични нови навики. Повеќе

Дрвен женски одговор за камен пијани мажи

Неколку стотици индиски невести на една масовна венчавка добиле за подарок дрвени палки со упатство да не ги штедат ако мажите им станат насилни. Повеќе