Брак

Кинеска верзија на „купи куќа-купи стан“

Единаесет членови на семејство од источна Кина 23 пати лажно склопувале бракови и потоа набргу се разведувале, за да искористат компензации кои им следеле како дел од проект за урбан развој. Повеќе

Јапонска шпанска серија

Две Јапонки решаваат да живеат во истополова заедница а по некое време и својата врска да ја надополнат со дете. Потенцијалниот хепи-енд заглавува кога во приказната се појавува донаторот. Повеќе

Разведени мажи: Каде грешев во бракот

Дузина несреќно разведени мажи говорат за тоа каде погрешиле во бракот и што требале да направат поинаку. Колку да се знае, статистиката вели дека од четири разведени мажи, само еден се смета себе си за несреќно разведен. Повеќе

Игралиштата за деца треба да бидат поопасни (малку)

Учество во ризични активности всушност е многу важно при спречување на повреди, со неверување заклучуваат луѓето кои се занимаваат со детската игра, и недостатокот на истата. Повеќе

Има лоши родители, и ги имаш овие двајца

19-месечно детенце хрането исклучиво со веганска исхрана станува до толку неухрането што нема ниту еден заб и изгледа како да е на 3-месечна возраст. Нормално дека детето не е ни вакцинирано. Повеќе

Минесота излегува од 19-от век

Во американската сојузна држава со 5,6 милиони жители и 10.000 езера, жените кои се омажени за скотови дури од први јули 2019 година ќе можат да спијат нешто помирно: на тој датум стапува на сила новиот закон со кој се укинува брачното силување. Повеќе

Колку треба да сакаш да се разведеш, кога знаеш дека на бившата ќe треба да и оставиш 600 милиони долари?

Рускиот милијардер Фархад Ахмедов успеа да ја спаси својата јахта од запленување, што и не му менува нешто многу на долг рок бидејќи и понатаму му стои долгот од 600 милиони долари по основа развод. Повеќе

Како да станеш најбогатата жена на светот?

Чекор бр. 1: Разведи се од најбогатиот маж на светот. Повеќе

Лош брак е штетен по здравјето
Да се забрани лош брак во затворени простории!

Ако до сега беше стандард дека добриот стабилен брак е добар за здравјето на неговите учесници, сега по ново се утврди дека и спротивното е точно, односно дека лошиот брак е подеднакво штетен за здравјето како пушење цигари и пиење алкохол. Повеќе

Миленијалците со своето пишманење создадоа уште една нова професија

Генерацијата која е стандардно кошмар за секоја усталена индустрија или навика од претходната генерација, до толку ја фаќа нервоза околу одредени животни одлуки што мора да почне да оди по курсеви за да реши дали сака да има деца или не. Повеќе