Зезалици

Прирачник за запишување на факс
2 Октомври 2018

Кога бирате на што сакате да се запишете на факултет, биде сигурни да одберете смер кој нема да вклучува познати факти или точни одговори. Значи НЕ математика, физика, биологија или хемија. Повеќе

Прогресија на една кариера
25 Септември 2018

Човекот се вика Џејкоб Пауда и во некои блесави тинејџерски времиња решава да влезе во некоја од локалните банди и никогаш не излегува од таму. Во март 2017 Пауда е на 31-годишна возраст, и на судење добива 15 години казна затвор. Сè што треба да знаете за развојот на неговата кариера е евидентирано низ слики од негово притворање. Повеќе

Јерговиќ: Брисел реагира само ако им пипнете во банките
25 Септември 2018

Им се ебе нив за тоа дали Хрватите ќе укинат слобода на медиумите. Брисел реагира ако им пипнеш во банките, во курсот на швајцарскиот франк, во Икеа... Повеќе

Штулиќ: За војната беше крив Бајага
21 Септември 2018

Војнички другар и подоцна продуцент и спонзор на негови албуми вика дека Џони тврдел дека за војната во поранешна Југославија бил виновен Бајага. „Тој на луѓето им пееше „Зажмури“ а јас ги терав да отворат очи“  Повеќе

Женски вербални замки
20 Септември 2018

Ако ти каже „добро“ или „немај гајле, јас ќе средам“ или ако само издиши... Ништо не е онака како што тебе ти се чини дека е. Повеќе

Животни вистини
19 Септември 2018

Никогаш не знаете кога ќе се случи, но често доаѓа моментот кога на работа сте сигурни дека до крајот на работното време нема да направите ништо продуктивно. Повеќе

Јас своето си го умрев
13 Септември 2018

Преживеал удар од авион, зависности од дрога и алкохол, ментални крахови и нефункционални семејни сетапи, за потоа да стане експерт за фармација, неврологија, психологија и хипохондрија. Повеќе

Од женска страна
13 Септември 2018

Зошто мажените жени се подебели од немажените? Немажените доаѓаат дома, гледаат што има во фрижидер и одат во кревет. Мажените доаѓаат дома, гледаат што има во кревет и одат до фрижидерот. Повеќе

Кај што има волја, има и порно
11 Септември 2018

Заради тоа што е мормон и религијата му забранува, дечково не може да гледа фотографии со порно и голотија. Заради тоа што е тинејџер и e попален, нашол начин како ем да не ја прекрши верата, ем да (мисли дека) гледа нешто голо. Техниката ја крстил "bubbling" и некако функционира. Повеќе

Шанкерска економија
11 Септември 2018

Да претпоставиме дека секој ден 10 мажи одат на пиво и на крај заедничката сметка им излегува 100 долари. Ако ја плаќаат сметката според начинот на кој ги плаќаат даноците, тогаш тоа ќе изгледа нешто вака: Повеќе

Послание по Том Форд
11 Септември 2018

Пет лесни лекции кои треба да ги знае секој џентлмен. Повеќе

Што научив од мајка ми
11 Септември 2018

- Мајка ми ме научи за правилата на осмозата.
"Затвори уста и јади ја супата." Повеќе

И би реалност
6 Септември 2018

Како што бајките инсистираат на среќен крај, така уметников инсистира на несреќен. Не радикално несреќен да нема жив останато, ама на работ на вечност мината во измачување. Повеќе

Куче vs. Мачка
4 Септември 2018

Најдобар начин за да ја видите разликата меѓу кучињата и мачките и да дознаете што тие чувствуваат за вас, е да им ги прочитате дневниците.
  Повеќе

Инфлацијата во Венецуела низ купови пари
23 Август 2018

Конкретен производ и потребното купче пари за истиот да го набавиш во продавница во Венецуела. До крајот на годината се очекува дека инфлацијата во земјата ќе достигне 1 милион проценти, па од предострожност властите се одлучија наскоро да извадат нова валута на која ќе скратат 5 нули. Повеќе

Решение за луѓе со претерано многу отворени табови
17 Август 2018

Прв чекор е да го признаеш проблемот сам пред себе дека џабе цело време отвараш табови кога и онака никогаш нема да ги прочиташ. Второ што треба да си свесен е дека никој нема да ти ги реши табовите што ти дремат отворени, ама затоа има кој да ти помогне да ги спастриш сите тие табови по проекти или папки (а да не биде дека ги викаш букмаркс). Повеќе

Баба ко баба, со Ламборџини во гаража
14 Август 2018

По неуспешен бизнис кон крајот на 80-те со рент-а-кар за луксузни автомобили, сега веќе починатиот дедо / татко / сопруг решава да задржи два од автомобилите што ги изнајмувал: Ламборџини Кунташ и Ферари 308. Над 20 години заборавени во гаража што протекува, автомобилите повторно ги открива внукот на оригиналниот сопственик кога оди на гости кај баба му. Повеќе

Правете место за нас
13 Август 2018

До крај на веков ќе исчезнат половина од јазиците кои денес се зборуваат низ светот. А кога исчезнува еден јазик, не се губат само зборовите, туку се губи една цела перспектива. На сајтов се обидуваат да зачуваат барем една живо изговорена мисла од Фелини. Повеќе

27 терабајти торенти со академски истражувања
13 Август 2018

Идејата е на едно место да се имаат бази на податоци употребени во најразлични истражувања и публикациите од тие истражувања, плус видео предавања на некои крајно сериозни и напредни теми. Целата идеја е изведена во форма на торент и е бесплатно достапна за сите, и ако веќе симнувате нешто другарски е да го оставите торентот активен и од кај вас некој да повлече малку. Повеќе