Квизови / тестови

На колку градови од Европа ти текнува?
14 Октомври 2019

Дури и нефер измамнички, играва ја почнуваш со самодоверба дека во сон можеш да ја свртиш, и после 60 напишани градови почнуваш да се чудиш како е можно некој да ти фали, а во реалност си покрил само 12% од популацијата на Европа. Повеќе

Тест за зависност од порно
26 Јули 2019

Она што е нејасно е како се победува во ова, ако имаш зависност од порно или немаш зависност од порно? Повеќе

Дизајнери да си ја проверите дизајнерштината
7 Февруари 2019

Тест за веб / графички дизјанери во кој треба да се избере точната верзија на некој веб елемент. На почетокот многу ќе се гордеете со себе, ама како одминуваат прашањата така од спорадично до систематски ќе развивате омраза кон истите и баговите што ви ги нудат. Некако на крај пак целата работа се сведува на ОЦД на дизајнерот. Повеќе

До кај ти е ОЦД-то?
6 Декември 2018

Игра посветена на пациенти со ОЦД од поткатегоријата графички дизајнери. Гледаш точка на екранот и гледаш некаков елемент, твое е да бидеш снајпер и да утврдиш дали точката се наоѓа во центар. Не се работи за вештина, се работи за проблем. Повеќе

Тест: Колку сте популист?
22 Ноември 2018

Тестот е на Гардијан, има 20 прашања и се прави за неколку минути. Се разбира дека и ние се тестиравме. Повеќе

Загатка на седумте планети
7 Март 2018

Ти си интерпланетарна полиција која брка интерпланетарни бунтовници. Дејствието се случува на седум планети. Ти можеш да одиш на која планета сакаш, бунтовниците само на планетите што се поврзани една со друга. Имаш десет потези (префрлање од планета на планета) за да ги фатиш. За почеток не знаеш на која планета се наоѓаат бунтовниците. Повеќе

Можеш ли да го решиш тестот што Трамп го пројде за систематски?
17 Јануари 2018

Како дел од проверката на Трамп му беше даден МОКА тестот (Montreal Cognitive Assessment). Предизвикот кој првично е создаден во 1996 се користи како „стандард за утврдување на блага когнитивна дисфункционалност.“ Тестот трае 10 минути. Според докторот на Трамп, американскиот претседател има 30 од 30 поени на тестот. Повеќе

5-димензионален политички компас
1 Март 2017

Тест од тие старинските, без шерување, логирање и слично, сам пред компјутер да ја провериш твојата политичка настроеност и кон која идеологија влечеш. Има листа од 30 прашања и ти треба само да ги искликаш. Повеќе

Загатката на Ајнштајн
13 Февруари 2017

Наводно ова зло е креирано од Ајнштајн, и наводно само 2% од светската популација може да го реши. Во основа имаш 5 куќи со различна боја, во која живее човек од различна држава, со различен миленик, пие различен пијалок и пуши различни цигари. Ти треба да дознаеш кој од нив 5 чува риба. Имаш 15 ставки што треба да ти помогнат. Зошто зло? Почни да решаваш, па само ќе ти дојде. Повеќе

Колку сте стари според рефлексот за кочење?
12 Ноември 2015

Ајде на општонародно тестирање: кога ќе го видите знакот, треба да закочите што побргу! Користете маус или спејс. Вашиот резултат ќе ви открие на колку години се вашите рефлекси. Повеќе

Колку вашето тело навистина е старо?
3 Ноември 2015

Дигнете се на неколку минути од вашите омилени седала за низ неколку едноставни вежби да утврдите во каква возна состојба е вашето тело. Повеќе

Провери се колку си без слух
14 Септември 2015

Кога на тест ќе завршиш во најдолната можна група, ќе сакаш и другите да го пробаат чисто да видиш дали може да си ја смириш совеста со колективна неспособност или навистина немаш слух. Треба да ислушаш два аудио примерока и да оцениш дали се идентични или не, и така 30-на пати. Повеќе

Кој е сега слепец?
2 Септември 2015

Дали сте доволно добри да бидете линијски судија во тенис? Повеќе

Слепци, обединете се
23 Јуни 2015

Тест за видот, конкретно колку разликувате бои и нијанси. Распонот на успех е од лилјак до сокол, а своето место ќе го најдеш во зависност од тоа како ти оди со нијансите. При крај стварно се нијанси. Добра вест, ние го пројдовме тестов до крај, лоша вест, ние го пројдовме тестов до крај. Повеќе

Во лов на преваранти што мислат дека се аудиофили
3 Јуни 2015

Цела индустрија се базира на манијата на одредени луѓе дека "градењето на сараундот," потребата од златни кабли и џекови, спајкови на држачите и слични перверзии ќе доведат од вадење на совршен звук од нивната опрема. Цел ЈуТјуб се базира на тоа дека годишно имаат 85 милијарди преслушувања на песни од луѓе на кои не им е гајле за квалитетот на музиката. На повеќе имаш 6 исечоци од песни во 3 различни квалитети. Треба да погодиш кој е највисок квалитет. Повеќе

Ај дека си дрво математика
19 Јули 2013

Игрица со најосновни математички задачи (2+2, 5х6, 10:2...) на која целата идеја и е дека без разлика колку ти мислиш дека си добар во математика и без разлика колку се лесни задачите, пак си живо дрво ако треба да ги решаваш под притисок. Ние стигнавме до 5-то без изгубен живот. Повеќе

Управувајте го возот
21 Мај 2013

Веројатно најлудиот гиф кој сте го виделе, барем во последно време. Гиф кој можете да го контролирате со својата мисла. Возот ќе оди во оној правец во кој вие сакате да оди. Дајте му шанса. Повеќе

Можете ли да слушате облици?
19 Март 2013

Како што некои луѓе умеат да ја "вкусат" бојата, така постои и асоцијативна музичка визуелна интелигенција, способност да се "слушаат" форми. Има и онлајн тест за оваа способност. Додека се наштимате, првите неколку облици веројатно ќе ги утнете, а потоа можно е да ви тргне. Повеќе

Колку си дебел во споредба со светот
13 Јули 2012

Глобално мерење на тежина, кое не само што ќе ви каже колку сте подебели отколку што треба, туку и колку сте подебели од остатокот на вашата држава и во споредба со остатокот од светот. Повеќе

Игри од Идризово
27 Јуни 2012

Делите ќелија со зезнат убиец и тој ви предлага да одиграте една игра. Одбирате кое поле сакате и потоа имате 4 потега. П.С. Мене ме стрелаа. Повеќе