Канта

Билдерите на Гана
24 Јули 2017

Дечкиве (@kulbila_fitness) не се некои посебно добри фотографи, туку имаат плац со тегови и вежбаат, и толку (ок, сигурно и кркаат нешто по пат). Целиот профил и нивните резултати се едно масовно резилење на секој еден билдер што се пали на опрема, услови и можности за вежбање. Просто е, мускули не растат од држење Техноџим (и слично не толку познати а извикани брендови), растат од вежбање. Па кој сака, шипка во рака, белки и ориз во кујна, и вежбај. За сега имаат 157.000 следбеници на Инстаграм. Повеќе

Настанокот на животните
17 Јули 2017

И тогаш Бог рече "сакам нешто што е крава-мечка" и би панда. Кога тоа е расчистено, да видиме што е со другите. Повеќе

ПЕТА 'рчка во најсветото
11 Јули 2017

Иако само по себе не нешто посебно високо на скалата за "пиар преку скандализирање" ПЕТА се подаде на Твитер да се закачне со сланината. Во нивна одбрана имале они и посериозни напади, ама и ова собра масовна публика, до сега има околу 17.000 одговори, од кои околу половина се на ПЕТА (па оди одржувај им на нив социјални медиуми за 100 евра месечно и наплаќај им за пишување #ДоброУтро секое сабаје). Нивниот твит е "дајте го вашиот најдобар аргумент за јадење сланина". Повеќе

Како да изгледаш како да знаеш што правиш во животот
7 Јули 2017

Се селиш од кај твоите и тргаш сам/а во живот. Блиски луѓе (што некако не се најблиски роднини што ти дремат по дома) ги договараш за вечера. Животот не ти е баш среден како што планираше, ама тоа не значи дека не можеш да фејкаш. Повеќе

Шатори, лаги и Инстаграм
6 Јули 2017

Фино е за фотка и за лајкови, ама стварно никој не спие во оние шаторине поставени на еден чекор од провалија до центарот на Земјата. И девојкава сака тоа да се знае. Повеќе

За чист Холивуд
5 Јули 2017

Некоја надобудна 20 годишна студентка фатила па ја зачистила ѕвездата на Доналд Трамп на холивудската патека на славните (како кај нас теткине што чистеа споменици) и гордо покажала како се покажува почит кон претседателот. Нормално, ја издишија од ремет. Не со онаа овдешна патетика (од кај ѝ се парите за крпчињата, се чисти ли фашизам и сл) туку со хумор и иронија од кои нема одбрана. Повеќе

Вегапчиња?(??)
24 Јуни 2017

Ова со никого не беше зборено! Повеќе

Иднината на човештвото е во сигурни раце
15 Јуни 2017

Да Винчи, Тесла, Бел, Форд, браќата Рајт, Стив Џобс, се дел од луѓето кои со своите изуми го истуркаа човештвото во следната ера. Па додека ние сме упорно заглавени во 2017, некои меѓу нас се децении и векови понапред се размислувањето. Повеќе

Британија достоинствено пред избори
8 Јуни 2017

Суптилноста во наклонетоста кон својата опција на едни од најголемите британски весници на денот на изборите. Повеќе

Сиот тој силикон
30 Мај 2017

Пластиката на Холивуд е името на ново реално шоу со 12 ликови во основа познати по својата способност да не им е гајле колку пластика имаат во себе и како изгледаат. А до тоа како излгедаат, ве дели еден клик. Повеќе

А ќе речеш не може нешто да е поглупо од спинер
26 Мај 2017

Како не може, а смартфон апликација за спинер? Виде. Без никакви предрасуди ја има и за Ајфон и за Андроид, па кој сака нека врти вртиуелно. Повеќе

Таргетирано вежбање
21 Мај 2017

Одбирате дел од телото кој сакате да го стегнете, дефинирате или набилдате и веднаш во гиф ги добивате вистинските вежби за таа група мускули. А вежбите прекрасни, би можеле со денови да ги гледаме. Повеќе

Како да препознаете чие дело е сликата?
18 Мај 2017

Кратко и ефикасно упатство за трупови, како да препознаат дело на некој од најголемите мајстори на сликањето на сите времиња.

  Повеќе

Цртање живот
12 Мај 2017

Дали е цинизам ако е точно, и слични дилеми што доаѓаат од името на мексиканскиот цртач на стрипови "Илустриран цинизам", кој успева снајперски да ги удене твоите проблеми без никогаш да те запознае. Повеќе

Лудус, апликација за слајдови какви што никогаш нема да направиш
11 Мај 2017

Затоа што преку глава од Пауерпоинт и затоа што направиле презентација да се осетиш ко стварно да е проблемот во Пауерпоинтот. Повеќе