Реклами

Порнхаб е новиот Спидо
24 Мај 2019

Порнхаб се махери да произведуваат вести и да се врти муабет за нив. За таа цел овојпат создале машки купаќи (Bonerless Bathing Suit) кои ги поштедуваат мажите од неугодноста од непосакуваните ерекции на плажа. Тврдат дека нивниот дизајн и употребениот материјал го зауздуваат неочекувано разбудениот пријател без да го задават. А може да се носат и чисто за чалам, за само 69 долари да оставаш впечаток дека чуваш Дрогон меѓу нозете. Повеќе

На Зак не му е проблем тоа што паркирате на места за луѓе со хендикеп
9 Мај 2019

Пораката на видеото е - не паркирај таму каде што не е пишано дека ти треба да паркираш. Пораката на целата кариера на Зак Анер, што по пат неколку пати ја споменува во видеото е - „Being stuck is just a perspective.“ Повеќе

Рекламирање во Тајланд
15 Април 2019

Само љубоморен човек нема да се согласи дека дечките што ја направиле рекламава се вистинските херои на глобалниот маркетинг. Повеќе

Раат кафе
11 Февруари 2019

Родители сте, имате тинејџери ама не се дома па наоѓате мала временска оаза за да испиете едно кафе на раат. Но, ете ги нив на врата. Но, ете и решение. Повеќе

Ви се гледаат реклами?
4 Февруари 2019

Ако да, имаме компилација од реклами чии нарачатели веруваа дека ова е видеото и пораката за која треба да платат 5,25 милиони долари за 30 секунди за тие да бидат емитувани на годинешниот Супер боул. Повеќе

Остануваме кај што сме?
21 Јануари 2019

Рекламен спот за пиво, кога Словените дознавале кој каде ќе оди. На Хрватите им паѓа да одат на југ а Босанци и Црногорци им фаќаат сеир. 13 века подоцна, Хрватите и Црногорците си држат до зборот. Првите дека ќе останат кај што се, вторите дека не планираат да работат на тој крш. 13 века подоцна, Заев и Димитров се трудат да нè убедат дека нам ни се паднал север. Повеќе

Собирање на семејството
27 Декември 2018

„Не сме со сите“ ако успеваме да заборавиме на оние наши кои се сами. Осамениот дедо најде брутален начин како да го потсети својот пород дека одвреме-навреме треба да бидат заедно. Повеќе

Фреди веројатно ќе беше горд на ова
10 Декември 2018

Само што објавивме бугарска реклама базирана на Титаник, а еве стигнува и една британска реклама базирана на Боемската рапсодија. Исто е, ама... ич не е исто. И не само Фреди, и не само оние што ја правеле, туку некако си горд и што ја гледаш рекламава. Повеќе

Always Look on the Briteside of Life
3 Декември 2018

Некогаш животот знае да претера а некогаш товарот на светот станува претежок за носење. Понекогаш човек треба да престане да се секира и длабоко да земе воздух. Тука сме! Повеќе

Кога петок ќе заврши
23 Ноември 2018

За нив ова е реклама за некаков нов вид за плаќање без пари и без маки, за нас ова е како сакаме да ни завршува петок. Повеќе

Кој штеди, има. Ама...
15 Ноември 2018

Додека неговите другарчиња си тераат безгрижно детство со сладоледи, грицки и играчки, малиот решава сите парички да ги заштедува во својата касичка за еден ден да го оствари својот сон. Бруталниот крај на приказната станува разбирлив кога ќе видите за што е рекламата. Повеќе

Реклама на Гринпис им дојде малку премногу на британските цензори
9 Ноември 2018

Божиќната реклама која е соработка меѓу Гринпис и синџирот супермакети Исланд, е забранета во Британија по основа дека содржината и е премногу политичка. Рекламата е цртан со девојче и мајмунче, во кој ова второво се жали дека човекот му ја има уништено целата џунгла во име на производство на повеќе палмино масло и шампони. Повеќе

Апарат за размена на бонбони
1 Ноември 2018

Компанија за слатки смислиле згодна реклама. Направиле автомат во кој се оставаат сите несакани бонбони кои се добиени за Хеловин и за возврат се добиваат нивни благца. Ќе треба ваква за костени и портокали, кај и да е, ќе дојде Коледе. Повеќе

Мобилните го возвраќаат ударот
1 Ноември 2018

Целата штетност од смартфоните, без разлика дали медицинска или општествена, се некако успеваме да ја накалемиме на уредите притоа триумфално давајќи си комплетна колективна амнестија сами на себе, дека не можеме ништо да направиме во врска со тоа што се случува. Од телефонска перспектива работите стојат поинаку. Повеќе

Хокеарски. Клуб. Кенија.
22 Октомври 2018

Нормално дека се единствен ваков клуб во земјата (а веројатно и пошироко), и како такви немаат ама баш никој со кого да се пробаат. Без разлика што дефицитот на противник им го средија само во име на реклама, пак е фино на некого да му направиш мерак. Повеќе

Дечурланска рапсодија
7 Септември 2018

Џон Луис е ланец на стоковни куќи во Британија кој надвор од островот е познат главно по своите реклами. Ова е уште една рецка во нивното резиме, овој пат со цела банда дечурлана и Боемска рапсодија. Повеќе

До кампањата и пред неа
5 Септември 2018

Како што е неспорно дека Најк помогна во агендата и борбата на Колин Каперник, така е неспорно и дека хејтот што кампањата го доби во САД направи правичниот дел од јавноста инстантно да заборави дека станува збор компанија која им дава понижувачки плати на работниците во фабриките во југоисточна Азија и затајува милијарди долари данок низ цел свет, без да дискриминира дали тоа е Европа, Африка или Америка. Ова е првата видео реклама од соработката. Повеќе

Инвестирај во Германија
4 Септември 2018

Ако некогаш имало излишна кампања тогаш тоа веројатно е „Германија работи“,  совршено скоцкана кампања која како да има потреба те уверува дека Германија работи, функционира, истражува нови полиња, народот има долг животен век и што уште не. Генерално ти го кажува сето она што ти го мислиш за Германија. Повеќе

Нема попоштена реклама од ова
3 Септември 2018

Постојат модерни производи чиј историски багаж толку им тежи што на луѓе не може од глава да им излезе. Некои тоа го сфаќаат па решаваат да ги извадат работите на виделина. Генијално. Повеќе

Битката Кока-кола вс. Пепси низ децении реклами
29 Август 2018

Ако некогаш си се сомневал во моќта на рекламата, само следи како џингл на Кока-кола успева да му го привлече вниманието на 5-годишно дете стандардно незаинтересирано за што било околу себе. Не дека Пепси е нешто послаб. Повеќе