На тркала

Кој тоа ми седнал на патот?
13 Септември 2017

Кога возиш маунтинбајк по тесно планинско патче, очекуваш дека е можно да се појави некоја пречка на патот. Ама не баш секаква. Повеќе

Скот на патот
23 Јуни 2017

Приквелот на видеово не го знаеме, ама тешко дека овој и пред сам себе има алиби за потегов. Тек па тој во пикапот како да си го објасни денот. Повеќе

Природата враќа
8 Јуни 2017

Посебно ако пробуваш со трактор со отворена кабина да собориш дрво. Повеќе

Зошто нова кола?
19 Мај 2017

Две Тојота Короли возат една кон друга, и двете со 64 км/ч. Едната е произведена 1998, другата е 2015. Да видиме дали нешто сработиле инженерите последниве две децении. Повеќе

Трката од маалските муабети
17 Мај 2017

Една од оние дилеми од клупа од пред зграда. Кој е побрз: Мерцедес СЛ63 АМГ, В8 супервозило спремно како за НАСКАР или Ф1 болид, и да се тркаат 1 круг и болидот да му даде 40 секунди предност на Мерцедесот. Повеќе

Што очекува Возниак од колата на Епл?
21 Април 2017

Да нема волан, да не биде скапа и да можеш да го ставиш детето во кола и таа да го однесе во школо (а да не може да ја хакне за да го однесе во играчница). Ццц, а има луѓе кои уште на сервото немале шанса да му се изнарадуваат. Повеќе

Норвешка а не тиранска платформа
20 Април 2017

Тоа и денес е земја со најмногу електрични возила пер капита во светот. Над половината од автомобилите кои се продаваат во Норвешка се или хибридни или електрични. Државата си постави цел, до 2025 година комплетно да ги отфрлат традиционалните мотори. Погодностите кои ги понудија (нула данок, возење во брзи ленти. бесплатни паркинзи, штекери и патарини) се покажаа толку ефикасни што веќе не се ни потребни убедувања. Повеќе

Автоматски ланци за гуми
17 Февруари 2017

Малку доцна ни доаѓа ова ама може до следната зима ќе ги има овде. И онака стандардните ланци ретко кој возач знае да ги монтира. Повеќе

Најважното видео за возење што денес ќе го изгледате
31 Јануари 2017

Како ретко до сега клип со возење од интернет од кој може да научите нешто крајно корисно: кога товарате приколица, најтешките работи ставете ги најнапред. Нема врска? Ѕирнете го видеото. Повеќе

Не се плаши Тесла со Фарадеј
7 Јануари 2017

Faradey Future се вика колата која се заканува дека ќе биде убиец на електричната Тесла. И можете да си резервирате една за само 5.000 долари. Не дека ги имате тие пари ама сепак прво ѕирнете го видеото. Многу голема превара. Повеќе

Тесла репорт
28 Декември 2016

Тоа што Тесла може сама да вози значи дека треба да направи илјадници пресметки и предвидувања во секунда, за добро на сите. Во пракса (ненамерно и не е тест) тоа значи дека Тесла може да предвиди судир (и да ти алармира) пред тоа воопшто да се случи. Повеќе

Колоната на јапонскиот премиер се вклучува во сообраќај
20 Декември 2016

Чисто за да утврдиме што се случува пред да продолжиме: колоната на јапонскиот премиер се вклучува во сообраќај. Повеќе

Банкина на денот
17 Декември 2016

Ние сме народ кого го занима само големата слика и решенија кои ќе дојдат од врвот. Мали изуми кои подобруваат или спасуваат поединечни животи обично не се вредни за нашето внимание. Ама, сепак, ѕирнете колку ова е ветувачки добро. Повеќе

Сообраќајот во Л.А.
24 Ноември 2016

Треба да тркнеш до другиот крај на градот. Се простуваш со најблиските, им кажуваш каде е тестаментот, со себе земаш апарат за бричење, катетер, печена кокошка, два терабајта музика, пар книги од Балзак, туце порно списанија, две туциња марамчиња, ЦД бокс за аудио курс по мандарински, прибор за прва помош, прибор за втора помош, мобилна апаратура за помали хируршки интервенции врз себе, дополнителни количества маст за проширени вени и хемороиди.... И оп, едно време, си стигнал! Повеќе

Џандарски работи
3 Ноември 2016

Да стигнеш кола што ја бркаш и да ја застанеш, и не е најтешкиот дел. Проблемот е да го направиш ова без да треба цела твоја предница да ја носиш на мајстор. Решение, нешто налик ласо за гуми. Повеќе

Мексико, си го јадел
1 Ноември 2016

Краш тест на два Нисана, еден против друг. Едниот е најевтиниот модел што се продава во Мексико (Тсуру), другиот е најевтиниот модел што се продава во САД (Верса). Види наслов. Повеќе

Момент почит за маестралноста на секој Ф1 возач
29 Септември 2016

Освен што во еден круг, барем Розберг, прави 34 менувања на брзината надолу, и 35 нагоре, прави и 13 посебни измени на подесувања на системи како DRS, BMIG, BBAL и STRAT, и тоа при брзина од над 300 км/ч. Во пресметката не се влезени подесувањата до стартот и крајот на трката. Повеќе

Најсиромашко пимпање кола на свет
10 Август 2016

Најдоа тотален крш, од оние кои кај нас се фрлаат по долови и канали, а од опрема имаа секира. И ја оправија и весеље! Повеќе

До кое дереџе се доведоа Швеѓаните
8 Август 2016

Затоа што улиците им се речиси беспрекорно рамни, Швеѓаните немаат потреба цело време да е на штрек и да кочат / ескивираат дупки. Заради ова, тие знаат да се заборават и да ја надминат границата од 60 км на час. Решение, ќе ставаат дупки на улиците. Повеќе

Кружен тек со седум кружни текови? Не, благодариме.
4 Август 2016

Оваа сообраќајна чудесија со децении одлично функционира во Свиндон, јужна Англија. Но, со оглед на фактот дека наш човек и во обичен кружен тек го фаќа паника (од филозофското прашање "Каде завршува еден круг?") па често решава одеднаш да смени лента, главнaта порака на оваа статија е: Коце, да не си помислил! Повеќе