таг: тед говор

Smash Mouth - All Star, како ТЕД говор
Ханс Рослинг 1948 - 2017

Ние го памтиме по два совети: 1. "Немој да ги користиш медиумите за да го разбереш светот" и 2. "Не смееш да се споредуваш себе си со Швеѓаните... мора да имаш поголеми амбиции во живот." Светот го памети Рослинг како доктор, професор на Каролинска Институтот, автор на неколку книги, говорник на ТЕД, гуру за статистики, член на Шведската академија на науки и голтач на мачеви. Рослинг почина 7 февруари, една година откако му беше откриен рак на панкреасот. Повеќе

Како подобро (покорисно) да разговараш за политика
4 големи лекции од "шпански серии"
Како сред град да направиш 35 километри долг парк
Како да водиш компанија без правила
Нуклеарна енергија е решението за климатските промени
Како Америка треба да го искористи својот статус на суперсила?

Идејата за автомобил без возач е одлична како концепт и има огромна поддршка, ама кога ќе влезеш во таков автомобил прво нешто што ќе побараш се волан и кочница, за секој случај. Е па, истото важи и за свет без возач / суперсила. Повеќе

Сè што ќе слушнете на филм е лага

Немој да се кладиш, ама не можеш да разликуваш звук на дожд од звук на пржење сланина. Повеќе