таг: осврт

51 Birch Street (2005)
Букбокс гледаше

На прв поглед сосема обичен документарец на Даг Блок за неговото семејство. На втор, потресно сведоштво за точноста на една стара руска поговорка - дека душата е темен подрум. А особено онаа на твоите родители. Повеќе

„Изгон" (2007)
Букбокс гледаше

Филмов може или да ве скрши на парчиња и да не можете со денови да си дојдете на себе, или да ви биде досаден и непотребно долг. Оние кои сигурно треба да го гледаат филмот се парови во долги врски, кои некаде по пат заборавиле дека до нив дише друго човечко суштество. Повеќе

„'Рѓа и коски" (2012)
Букбокс гледаше

Ако имате дете кое некогаш за малку ќе се удавело, никако не го гледајте филмов. За останатите, ова е мелодрама, ама со многу страст за живот, дури и кога тој гризе, мава и боли. Повеќе

„Ѕверови на јужната дивина" (Бен Цајтлин, 2012)
Букбокс гледаше

Можеби е заради тивката меланхолија на пост-новогодишните денови, можеби до преслатката шестгодишна Хашпапи, главниот лик во филмот, а најверојатно затоа што тој е едноставно добар. Повеќе

„Масакр" на Роман Полански (2011)
Букбокс гледаше

Базиран врз истоимената драма на Јасмина Реза, во филмов - споjлер алерт - нема ни 'м' од некаков физички, крвав масакр. Повеќе

  •