таг: мраз

Оснежени книги
Ако снешковците ви здосадиле

Додека градскиот пејсаж изгледа како секој ден да се будите во Панксатони, и само е прашање на минутажа кога пред вас ќе излезе Фил, Фил Конорс, разбијте го ова чувство на ден кој се повторува со нешто креативно. Како прво, имате ли дома книги кои не се за потпала, ама се за кристализација? Повеќе

Диета на база на мраз

Тргнувајќи од математиката дека секогаш кога е во прашање студ телото троши калории за да го надомести минусот во температурата, американски доктор, инаку сериозен борец против диети, предлага слабеење со јадење мраз. Повеќе

Коцки мраз од по 8 долари се продаваат како алва

И да дојде таква идеја на човек за започнување бизнис, одма ќе ја отфрли и ќе размислува да понуди нешто што на луѓето им треба. Е, тука човек греши. Повеќе

Уметност во снег и мраз
Дела кои се топат во рака

Зимово се изначекавме на прилика да пишуваме на оваа тема, но денес условите изгледаат идеални. Компилација на дела кои сведочат за ефемерноста на уметноста, и на животот. Денес го има - утре го нема, ама важно било убаво. Повеќе

  •