таг: маркетинг

Маркетинг буџетот на Самсунг е поголем од БДП-то на Македонија

Самсунг во 2014-та на маркетинг низ светот планира да потроши 14 милијарди долари. За 2013-та вкупната вредност на македонскиот БДП изнесува околу 10 и нешто милијарди долари. Повеќе

Фудбалската икона се уште царува во маркетингот

И покрај 37 годишната возраст во која ги брои последните мигови од славната фудбалска кариера, Дејвид Бекам се уште има огромно влијание во маркетинг секторот преку кој успева да го привлече светскиот аудиториум, но и на компаниите да им донесе милионски профити. Повеќе

Писоар маркетинг

Сакајќи да го фатат човек во најинтимниот момент, кога има најмалку работи кои би можеле да му го одвратат вниманието (без да ти влезат дома), рекламите решија да удрат на машките писоари и малку ја разиграат целата околина. Повеќе

Лудите Сајмон и Шустер
Очајни издавачки мерки

Издавачите очигледно полека но сигурно ги трошат адутите за зголемување на профитот од печатење книги, па почнуваат со мерки кои изгледаат ко „како малиот Трпе замислува бизнис атмосфера". Повеќе

10-те најдобри реклами на 2012.

Кои беа најубавите, најзабавните, најмоќните, најинтригантните реклами на годината. Од вкупно десет, седум се американски. Од вкупно десет, пет се на BBH и Wieden + Kennedy. Видео

ЏМ ги повлекува рекламите од Фејсбук

Третиот по големина огласувач во САД најави дека ќе прекине со рекламирање на Фејсбук оценувајќи дека парите фрлени во мрежата имаат мала ефикасност врз продажбата. Повеќе

Реклами без извини

Додека една реклама стигне до публиката, треба да ја пројде агенцијата, луѓето од маркетинг, директорот... За ова време таа станува незабавна, конфекциска и "безбедна." Сепак, некогаш "рекламџиите" сакаат да си го направат меракот. Повеќе

Рекламите што вести значат

Мината година американските весници заработиле 23,9 милијарди долари од рекламирање. И тоа не е добро. Повеќе

  •