таг: луксуз

Хиерархија на луксуз

Не е важно колку пари заработуваш, важно е какви брендови носиш, објаснува првиот човек на ХСБЦ во Хонг Конг, Ерван Рамбург, кој во својата книга за луксузот во Кина ("The Bling Dynasty") воведува пирамида на луксуз кај брендовите. Повеќе

Како е да се лета со "Апартман класа" (за 18.400 долари)

Во 2008-ма, Сингапур ерлајнс ја воведува Апартман класа, најлуксузната комерцијална класа за летање. Апартманите се ексклузивно достапни само во Ербус 380, и добиваш многу повеќе од кревет и приватна кабина во авион. Повеќе

Коцки мраз од по 8 долари се продаваат како алва

И да дојде таква идеја на човек за започнување бизнис, одма ќе ја отфрли и ќе размислува да понуди нешто што на луѓето им треба. Е, тука човек греши. Повеќе

Франција покуса за милион работни места
епилог од данокот

1. Француската влада воведува драконски даноци за богатите. 2. Богатите ја напуштаат Франција. 3. Франција губи еден милион работни места. Повеќе

Како се трошат пари од лотарија

Пред некоја година Роџер Грифитс тежеше 2,8 милиони долари. Денес на сметка има 10 долари. Да видиме како се успева во тоа. Повеќе

Кина со мерак на луксуз

25% од купената луксузна стока во светот отпаѓа само на Кинезите, покажува извештајот составен од HSBC. Повеќе

Нема веќе "долче вита" во Италија

Колони камиони наполнети со половни Ферарија ја напуштаат Италија, откако се повеќе Италијанци се помирија дека убавиот живот заврши. Повеќе

Германското штедење vs. европскиот луксуз

Секторот на луксузни стоки бара Германците да престанат да штедат и малку да ги опуштат правилата за да тргне работата. Повеќе

  •