таг: глад

Eве зошто милијарди луѓе ќе умрат од глад

Моментално во светот има 7 милијарди луѓе што е 5,5 милијарди повеќе отколку што Земјата може да издржи, и оваа разлика ќе се намали, сакале ние или не. Повеќе

Африка се дебелее

Ете и тоа доживеавме. Речиси 30 години по оние бенд-ејдови и уса фор африки, на гладниот континент се одржува конференција на тема: што правиме со дебелите? Повеќе

  •