таг: eуро 2012

Логична ли е идејата за ЕУРО 2020?

Одлуката на УЕФА за Европското фудбалско првенство за 7 години да се одржи во 13 земји, покренува многу праша околу организацијата. Светските медиуми дури и се сомневаат дека сето ова го наложил Мишел Платини од лични причини. Повеќе

Добра статистика не гарантира победа

Европското првенство во Полска и Украина веќе одамна заврши, па аналитичарите имаа време да ги сумираат статистиките и да заклучат нешто што одамна го знаеме - подобриот не победува секогаш. Повеќе

Да не му отвориш фрижидер на новинар

Што е најлошо што може да се случи за фрижидер со 500 пива да останае празен за помалку од 3 минути? Спортски новинари на европско првенство во фудбал. На оние снимкине на вести од Сомалија кога носат пченица од УСАИД, има повеќе ред и трпение отколку тука. Повеќе

Моментите на Еуро

Три голови што ги прими Италија и многу случувања пред тоа. Нешто од тренинзи, нешто од загревање за натпревар, нешто од плоштади, нешто од трибини, се од Еуро 2012. Повеќе

Големиот Икер Касиљас

Икер Касиљас уште еднаш потврди дека е голем џентлмен на теренот. Во последните секунди од финалето на Европското првенство против Италија, тој побара од помошниот судија да се свири крај на натпреварот од почит кон противникот. Видео

Наместена Еуро 2012 драма

Директно УЕФА е обвинета дека создала драма на еден од натпреварите на европското, и како за беља повторно тоа е натпревар во кој играла Италија. Повеќе

Шампионите пред години
ЕУРО 2012 видео драма

Крајот на Европското фудбалско првенство во Полска и Украина беше одбележан со одлични видео монтажи од BBC и ESPN. Повеќе

Андрес Иниеста е кралот на ЕУРО 2012

Шпанците доминираат и во тимот од најдобрите 23 фудбалери, а за најдобар играч на Европското првенство во Полска и Украина, техничкиот тим на УЕФА го прогласи шампионот Андрес Иниеста. Повеќе