таг: адвертајзинг

10-те најдобри реклами на 2012.

Кои беа најубавите, најзабавните, најмоќните, најинтригантните реклами на годината. Од вкупно десет, седум се американски. Од вкупно десет, пет се на BBH и Wieden + Kennedy. Видео

Пишувачите на реклами што не знаат да пишуваат

Денес главниот проблем на рекламите е што не "палат" како некогаш, а главниот проблем зад ова е што повеќе и нема луѓе кои знаат да пишуваат за реклами. Повеќе

Пара-адвертајзинг

Напнати од драконски строгите правила за рекламирање наметнати од МОК, британски веб сајт започна "Fauxolympics" конкурс за најдобра не одобрена реклама на Олимпијадата. Повеќе

Кај се парите?

Доколку примерот на Њујорк Тајмс стане парадигма во светот на новинското издаваштво (вклучувајќи го и електронското), тогаш има добра вест за редакциите и не баш толку добра за читателите. Првите ќе зависат од своите читатели а не од адвертајзерите. Вторите ќе мора да се навикнат на претплата. Повеќе

ЏМ ги повлекува рекламите од Фејсбук

Третиот по големина огласувач во САД најави дека ќе прекине со рекламирање на Фејсбук оценувајќи дека парите фрлени во мрежата имаат мала ефикасност врз продажбата. Повеќе

Португалија, вкуслес

Невкусен врв на еден фушерај во рекламирањето: Кога рекламираш ефтини туристички аранжмани во Португалија, најглупо на свет е да ставиш слика од девојче кое цел свет ја дозна кога изчезна на одмор во Португалија. Повеќе

  •