ЗОШТО СЕ КРИЕ ОВОЈ ЛЕК: Напивка силна 10.000 пати повеќе од хемотерапијата!

Текстот во рубриката Стигнавме на дното е преземен без интервенции од порталот Женски магазин.

Оваа напивка спасува животи а тоа е докажано на стотици студии, но сепак ретко кој знае дека е толку лековита. Луѓето едноставно не веруваат, веројатно затоа што се работи за многу достапна и ефтина намирница, но навистина е така. Дали знаевте дека лимонот и сода бикарбона можат да бидат полековити од хемотерапијата? Имено, комбинацијата на лимон и сода бикарбона е докажано дека се силни „убијци“ на ракот отколку хемотерапијата и тоа за околу неверојатни 10 000 пати. 

Зошто ова не ни е кажано?

Па, затоа што нема профит од здрави луѓе. Тие ништо не трошат. Така едноставно. Милијарди и милијарди долари кои фармацевтската индустрија ги добива во својата пресметка повеќе не би постоеле. Лимонот е докажано антиканцероген. Тој во организмот создава силно алкална средина во кое цистите и туморите едноставно не може да успеат. Имено, цистите и туморите се хранат со состојки кои создаваат кисела средина во организмот и се додека организмот е кисел туморот може да расте. Но, штом се прекин дотокот на киселост во организмот туморот нема храна и стагнира. Затоа сода бикарбона во комбинација со лимон е исклучелен борец против ракот бидејќи нивното дејство е пред се алкално. Со комбинацијата на овој напиток треба да се избегнуваат сите други намирници кои од организмот создаваат кисела средина и резултатот е речиси загарантиран. Тој факт го открил уште во далечната 1923 година германскиот научник Ото Хенрих Варбург, кој за својот лек ротив рак добил дури и Нобелова награда , но сеедно луѓето не ја знаат вистината. 

Што открил д-р Варбург? 

Д-р Варбург открил дека ракот е резултат на антифизиолошки начин на живот. Антифизиолошкиот начи на исхрана (претежно храна која закиселува) и физичка неактивност на телосто создава кисела средина слабо исполента со кислород. Киселоста на клетките го истиснува кислородот од нив, а недостатокот од кислород во келиите создава кисела средина. Ако имате превисока киселост, автоматски ќе ви недостига кислород во организмот, ако ви недостасува кислород, ќе имате закиселен организам. Киселата средина е средина без кислород, говорел д-р Варбург. 'А ако и одземете на здрава средина 35% кислорорд, можете келиите на рак да ги создадете само за два дена. Значи, причината за ракот денеска е закиселен организам и келии без кислород. Во своето дело „Метабилизмот на туморот д-р Варбург покажал дека сите канцерогени видови ги исполнуваат два темелни услови:крвна киселост и хипоксија (недостаток на кислород). Открил дека туморските келии се анаеробни (не вдишуваат кислород) и дека не можат да преживеат во присуство на високи концентрации на кислород. Туморските келии можат да преживеат само со помош на глукоза и во средина без кислород. Затоа, карцинот не е ништо друго туку одбрамбен механизам , кој нашите келии го користат за да преживеат во кисела средина без присуство на кислород. 

Што влијае на закиселеноста на организмот и појавата на рак? 

Одговорот е многу едоставен: ХРАНАТА. Повеќето луѓе денеска, за разлика од пред дваесет години, јадат храна која го закиселува организмот па не чуди дека и појавата на оваа болест е во составен пораст. 

Што да јадете во помали количини? 

Рафиниран шеќер и сите негови деривати. Тој е најлош, бидејќи нема белковини, масти, витамини, ни минерали , само рафинирани јаглехидрати, што доведува до оштетување на панкреасот. Неговиот pH 2,1 (е многу кисел). Месо (сите видови), животински производи - млеко и сирење, павлака, јогурт итн Рафиниранасол, рафинирано брашно и сите негови деривати како што се тестенини, колачи, бисквити и така натаму. Леб, путер, кофеин, алкохолот, сите индустриски обработени и конзервирани храни, кои содржат конзерванси, вештачки бои, ароми, стабилизатори, итн Антибиотици и, генерално, сите дроги. 

Што да јадете повеќе? 

Сода бикарбона и лимон Овошје Целиот суров зеленчук. Некој е кисел по вкус, но во телото се менува и станува алкален. Бадеми. Тие се многу алкални. Интегрални житарици: единствената алкализирачка житарица е просо. Сите останати житарици се лесно кисели, но идеалната прехрана треба и  одреден процент на киселост па убаво е да се јадат и некои житарици. Сите житарици мора да се јадат готвени. Мед.  Тој има многу висока алкалност. Хлорофил. Зелените билки содржат хлорофил, кој е многу алкален. Вода. Таа е важна за производство на кислород. Секогаш останете добро хидрирани, пијте мали голтки вода во текот на денот. Вежбајте. Вежбите помаат во одржување на алкалност на телото, бидејќи тие му даваат кислород на телото. Седечкиот начин на живот го уништува животот.

Хемотерапијата е смрт! 

Иако медицина има темелно познавање на истражувањето на овој научник, рак се третира со хемотерапија. Хемотерапијата често значи смрт. Таа го закиселува на телото до таква мера, телото да посега по послесните алкални резерви во организмот за да ја неутрализира киселоста жртвувајќи минерали (калциум, магнезиум, калиум), кои се вградени во коските, забите, ноктите и косатаа, па како резултат на хемотерапија имаме физички промени на пациентите. Хемотерапијата толку го закиселува телото со што го шири ракот, а не ги уништува клетките. Затоа, ако сте болни од оваа болест, лечете се со алкализирање на организмот , во тоа може да ви помогне и сода бикарбона, која може да се купи во било која продавница, а која е позната во светот на алтернативна медицина како многу добар и ефикасен убиец на рак , токму поради алкалните својства.

 Ви откриваме и еден рецепт кој може да го практикувате: 

 -240 милилитри филтрирана вода 

-1 лажичка сода бикарбона 

-Сок од 1 лимон Се меша и се пие на празен стомак. 

Конзумирајте од овој раствор најмалку три пати во текот на денот.

25 октомври 2019 - 08:56