Изјава

Бој Џорџ - Во твит ја нарекува Македонија - Македонија.
Рандом тип шо сака да се вработи преку СДСМ - во секој пост Република Северна Македонија.

@mojokilington

Таксистите му нуделе на Заев мирно да им ја предаде власта или ќе почнат да објавуваат и други бомби.

@Nikola_Dimcev

Али врв е спинот со "нарушување приватност".
Бич, со објава на прислушувани разговори дојдовте на власт, у реду е.

@Inna_E

А можеше фино лепо да си каже дека нарачал „пола прасе“, поуверливо ќе звучеше, особено со она „убаво да ми го спремиш“.

@msoldieroflove

Заради минарето на џамијата во Охрид се најавени:
1. Протест на Архибригада;
2. Научна расправа на Архитектонски факултет;
3. Иницијатива до Уставен суд;
4. Блокада на ДУП-от во Советот на Охрид;
5. 742 прилози, написи и колумни во независните медиуми.
Или можда не?!

@zbiramfoto

Ако може Папата да помине од Коки, намалиле на зајрето у вртената со месо.

@Nikola_Dimcev

Ќе има казна за Лени Кравиц шо нè нарече Македонија? За едни шо се испотепаа во секој пост да пишат Република Северна Македонија прашувам.

@mojokilington

Македонија 2346 година, „борците“ од НОБ со свој став за актуелната политичка ситуација.

@Hank___Chinaski

Репертоар на песните на Папата:
1. Папа вас а ролинг стон
2. Папа дон прич
3. Џони Џони јес Папа
4. Папа американо
И многу други. Се гледаме на концертот...

@Arsenalec7

Трпение, уште малку ќе дојде папата и после ништо нема да биде исто.

@DedaPilos

Најинтересни ми се овие:
1. Сега Заев треба да направи _____
2. Сега Заев треба да разбере дека _____
3. Сега Заев треба да зачисти _______
Ах бе луѓе, па он да имаше капацитет да направи, да разбере, да зачисти, ќе го направеше тоа до сега. Тргна колата низ удолница и нема застанување.

@svetlin_a

Фалат оние досетки „шахтата не е поправена ама важно името не го даваме“. И еве името е дадено, а шахтата уште не е поправена.

@Hank___Chinaski

Како се палите бе на бројност на митинзи? Цел град блокираат шо улици затворени шо узурпирани од автобуси шо режим сообраќаен сменет, цело ебено нормално битисување во градов се пореметува, и вие се палите кој колку народ собрал на митинг. Јебала ве фиромаштија.

@jovanatozija

На СДСМ слоганот на Силјановска им личи на усташки. Ако веќе цепидлачиме, мене слоганот "Едно општество" со СДСМ кандидат и СДСМ влада, ме потсетува на Ein Volk, ein Reich, ein Führer.

@ArsZek

Ме викнаа на јога ела ќе ти помине грбот но јас не сакав да се бележам партиски и се решив за масажа а таму девојче на рецепција 10 збора у сек сакаш релаксспортскашведска каква каквааа јас у паника шведска изгледа мозокот си поврза со јадење но само ќотек изедов изберете релакс.

@zkacarski

Кога Иванов прогласува де-јуре aмнестија, тоа е скандал. Кога Заев прогласува де-факто aмнестии, тоа е помирување, европска вредност, нов лист во историјаta. Лицемерие без крај. Не е СДСМ против aмнестија на Иванов, туку сака да задржи ексклузива на aмнестија за партијски трговии.

@ArsZek

Доколку во jуни не се даде јасна, недвосмислена, прецизно именувана и конкретна препорака за почеток на преговори, сите муабети за "ќе почнеме во jануари" се само манипулација за залажување. После jуни препораките ќе бидат ставени ад-акта за години ред. После jуни - само оставки.

@ArsZek

Рецептот за победнички есеј за НАТО:
1. Најди 1000 стари писмени работи од роднини и комшии.
2. Скенирај и конвертирај во Word.
3. Find “Тито”, replace all “НАТО”.
4. Купи пијалак за прослава и чекај награда.

@PopovskiPetar ‏

Победникот на конкурсот "НАТО и јас" ќе освои пат до Кабул.

@PravednaTavita

Ми вика жена ми, шо си запнал по тоа шарските плескавици ко да не си видел. И викам, парите од секоја трета плескавица одат у фонд за борба против тероризам. Ме гушна.

@Becka_skola