Драга баба Зора

Од
Дафинчо Фиданов
Прашање

Драга Баба Зора, дали да си ја скратам мизеријата или гледаш некаква иднина за мене?

Одговор

Драги Дафинчо, баба је гледала у гравче, и право да ти кажем – ништо не сам видела. Тако да рипај слободно.

Сподели
Понеделник, Јуни 24, 2013 - 15:09 коментари
Од
Роко
Прашање

Драга Баба Зора,
Зашто не ми се дига како порано?

Одговор

А порано колко ти се дигало, имаш ли измерено? Пошто можда и порано не ти је се дигало, али ти си бил оптимиста дека ќе се поправи. Све је това врло субјективно, битно је дека нема фајде од та ствар.

Сподели
Понеделник, Јуни 24, 2013 - 12:02 коментари
Од
Покварена
Прашање

Драга Баба Зора,
Зошто е Гази Баба а не Гази свекрва?

Одговор

Сам рекла и па ќе поновам: све може да се гази, свашта може да се погази, и дадена реч и људско достојанство и човек сам вако да го изгазиш да не знаје гзот каде му је, али уопште то не је битно, битно је да се римује.

Сподели
Недела, Јуни 23, 2013 - 23:42 коментари
Од
Влатко
Прашање

Драга Баба Зора, стрвоста е деликатна работа, што е послатко туѓото или домашното?

Одговор

Па сад зависи, деликатна је та работа. Пошто конкретно за послатко ме праша, онда домашно слатко је сигурно послатко од оно купечко туѓо у самопослуга што се нуди масовно. Али рецимо ако ме питаш што је погласно, онда странска туѓа музика је погласна од домаќа, нарочито ово црнци што рецитират пошто кај нас ретко има црнци, све се неки Срби и Бугари.

Сподели
Недела, Јуни 23, 2013 - 10:04 коментари
Од
туриста
Прашање

Драга bаба Зора, шо ако дадам отказ од досадна работа, откачам тапа женска, напуштам банана-држава и идам рецимо во австралија ?

Одговор

Ти што год да направиш, извесно је дека нема да се пролепшаш.

Сподели
Сабота, Јуни 22, 2013 - 17:04 коментари
Од
Навивач
Прашање

Драга Баба Зора,
На излог на секси шоп у сред Аеродром прочитав натпис „БАРАМЕ РАБОТНИЧКИ". Дали е тоа провокација од центарците, или навистина на газдите на секси шопот толку им смета МЗТ, иако дуќанот им е у наша населба?

 

Одговор

А можеш да мислиш како тије од Работнички су се осеќавали кога имаше некња напис у новини: "ВАРДАР НАДОЈДЕ"!

Сподели
Сабота, Јуни 22, 2013 - 06:31 коментари
Од
Чиро
Прашање

Драга Баба Зора, дали клетите турци биле стварно клети или од дома така ти терале?

Одговор

Ја да ти право кажем вака отворено, мислим дека Турци не су ни постојале, него това наш народ поган и одвратен си ги је смислил ко оправдање.

Сподели
Петок, Јуни 21, 2013 - 12:25 коментари
Од
Петко, Рајко, Трајко
Прашање

Драга Баба Зора,
Дали е подобро да си пијан или стар ?

Одговор

А што па ти толко си искључив на баба? Што па мора све или-или да ти је у живот? Боље бити и пијан и стар, и ајт со здравље!

Сподели
Четврток, Јуни 20, 2013 - 22:57 коментари
Од
Perro
Прашање

Драга Баба Зора, кој збор е синоним за синоним?

Одговор

Ја да се питам би рекла "прчитрк".

Сподели
Четврток, Јуни 20, 2013 - 14:05 коментари
Од
Ристо
Прашање

Драга Баба Зора,
Девојка ми не ме задоволува орално, што да правам?!

Одговор

Да правиш ко онај Васе што Васе Рума Гума го викава пошто је имал кичма ко од гума татко да го је правел. И тај Васе не је морал никого ни да моли ни да проси да му га орално задовољува, него је можел да се наведне скроз и сам да си се усиса, ко господин човек!

Сподели
Четврток, Јуни 20, 2013 - 10:32 коментари