Одмор

Не се фрлаат фото-бисери пред фејсбук-свињи

Швајцарско село за туристите воведе забрана за фотографирање на живописниот пејсаж од едноставна причина: на оние кои ќе ги гледаат фотографиите да не им биде криво што не се таму.  Од исти (а обратни) причини го охрабруваме сликањето по неподносливо полните грчки плажи. Повеќе

Децата летоска треба да се досаѓаат

Постојат бројни активности со кои на детето може да се пополни празнотијата на летните распусти за да не му биде здодевно. Но, ако не му дадете шанса да му е досадно, кога тоа ќе открие што всушност сака?   Повеќе

Губењето време е добро за вас

Во многу наврати сме ја поттикнувале мрзата и денгубењето како животен стил кој забрзаниот апетит на капитализмот и глобализацијата го смета за природен непријател. За среќа, и на капитализмот му станува јасно дека магарето некогаш треба и да одмори, бидејќи и утре треба да биде товарено.   Повеќе

Теретана по наша мерка

Во Глазгов се отвора теретана која на нашки би се викала „дремара“. Наменета е за подобрување на вкупното психо- физичко здравје а од посетителите ќе се бара вредно да одремат 45 минути. „Сонот е потценет“, велат менаџерите. Комплетно се согласуваме, особено што јавето вака упорно нè разочарува. Повеќе

Мериот ги укинува масите во собите

Сакајќи да направи простор за новата генерација хотелски гости, познатиот ланец Мериот реши своите соби во иднина да ги ослободи од масите.  Повеќе

Таблетa што ќе го замени одењето во теретана

Звучи премногу добро за да би било вистинито но ние мрзливите со задоволство би ѝ дале шанса. Седиш, јадеш а мускулите сами се пумпаат. Па да се видиме на плажа после! Повеќе

Родени сме да бидеме мрзливи

Човечкиот род е програмиран да ја штеди а не да ја расфрла својата енергија. Легачки бонус: и кога вежбате, нервниот систем работи против вас. Повеќе

Лажен ресторан победи на TripAdvisor

За да докажат дека оценките на TripAdvisor се гола вода, италијански весник измислиле непостоечки ресторан, го пријавиле на сервисот и ја победиле конкуренцијата.  Повеќе

Зошто војната против дрогата отсекогаш е осудена на пропаст

Заклучокот е од книгата "Chasing the Scream" според која војната против дрогата се базира на сеопфатно погрешно разбирање на зависностите, зависниците и историјата на користење дрога. Повеќе

Никому не му е гајле колку ти било добро на одмор

Социјалната цена на твојот спектакуларно возбудлив одмор од соништата е што на твоите најблиски пријатели им е полесно да те изолираат некој месец, отколку да те слушаат да раскажуваш за тоа како добро си поминал и за тоа едно кафанче што си го нашол. Повеќе