Медиуми

Тивката смрт на брифинзите во Белата куќа

Со новата управа на Куќата, брифинзите за новинарите стануваат сè поретки, сè пократки и сè почесто без присуство на камери и аудио снимки. А за тоа колку првиот ешалон на Трамп „го заболе за медиумите“, говори реакцијата на главниот стратег на Трамп, Стив Банон, кој го дал следново објаснување: „Портпаролот ни се има здебелено“.   Повеќе

Презирот од Трамп само ги помага "лажните вести"

Ако нешто до сега му успеа на Трамп, наспроти неговата желба, тоа е да ги спаси и да ги извади од проблеми своите најголемите душмани во САД - големите медиумски куќи. Повеќе

О'Рајли ќе биде попратен со 25 милиони долари

Добро за О'Рајли во целата работа е што кратко пред да излезе скандалот тој потпиша обновување на неговиот 4-годишен договор со Фокс. Па сега како дел од спогодбата за раскинување со телевизијата, тој ќе добие 25 милиони долари. Повеќе

Требаа само 60 Томахавк ракети за медиумите да се заљубат во Трамп

Фарид Закарија на Сиенен гордо порача "синоќа Доналд Трамп стана претседател на САД", Њујорк тајмс напиша дека Трамп во нападот се водел од срцето, а Вол Стрит му порача "а сега засекогаш уништи го режимот на Асад". Повеќе

Проблемот со гадливоста на пребеганите спонзори на Бил О'Рајли

Очекувано Фокс њуз го продолжи 18 милиони долари годишно вредниот договор на Бил О'Рајли. Неочекувано, минатиот викенд Њујорк тајмс објави дека О'Рајли и Фокс во текот на неколку години им исплатиле 13 милиони долари на 5 жени, во замена за нивно откажување од тужбите против него за сексуално малтретирање. Очекувано некои од најголемите спонзори на О'Рајли решија да ги прекинат своите договори со шоуто. Повеќе

Што треба да направи Бил О' Рајли за да добие отказ?

Од расизам и ксенофобија па до сексуално предаторство кон колешки, Бил О' Рајли ги прекрши сите можни медиумски и цивилни правила. А на другата страна на вагата има само една ставка - човекот му прави многу пари на Фокс.  Повеќе

Еволуција на лажните вести

Откако мина првата генерација лажни вести а луѓето полека почнаа да ги препознаваат, пишувачите на лажните вести сега се принудени да стануваат креативни и да смислуваат нови начини како да ги надмудрат читателите. Повеќе

Трамп ги хејта медиумите ама Буш ги малтретираше

14 години откако врз основа на лаги (алтернативни факти) ја втурна земјата во ирачката војна, Џорџ Дуплове Буш комплетно се ребрендира па денес се прикажува како голем сојузник на слободните медиуми. Повеќе

Трамп ја кине радиодифузијата

Во првиот предлог буџет на Доналд Трамп има јасни назнаки на неговата политика и за тоа каде тој навистина сака да оди. Од една страна предложи енормно зголемување од воениот буџет, од друга комплетно кинење на секоја помош на јавната радиодифузија. Повеќе

Медиуми прекинете со кенкање и фатете се со работа

Не додржувајќи во цивилен живот, во понеделникот Џон Стујарт пак се појави кај Колбер во емисија, втор пат откако Трамп е претседател. Тема пак му беше Трамп, за потоа да сврти на медиумите што го покриваат Трамп. Повеќе