Филм

Како беше упропастен Пиксар

15 години Пиксар беше најдоброто студио за анимација на планетата. И после, Дизни го купи. Повеќе

Дизни 2020

На општо неочекување Волт Дизни студиото направи масовен апдејт на распоредот на премиери на свои филмови што треба да се појават во кино до крајот на 2020. Повеќе

Авенџерси, раздвој се
Марвел најверојатно ќе прави рестарт

Претседателот на Марвел студио, Кевин Фиџ, веќе ја наговести можноста за краен датум за сагата за најдоходовниот бренд филмски суперхерои, најверојатно не комплетно туку само како смена на генерации. Повеќе

Рок и Статам со башка продолжение на Брзи и бесни

Претставници на Универзал потврдиле дека се разработува спиноф на Брзи и бесни, фокусиран на ликовите Двејн Џонсон и Џејсон Статам во филмот. Повеќе

Ричард Гир: Кинези не ми даваат да глумам во Холивуд

Одамна го немало со битна улога во голем филм а нему му е јасно зошто. Затоа што уверувањата и пријателствата имаат своја цена. Холивуд го држи кинескиот капитал а Ричард Гир е стар пријател со Далај Лама. Повеќе

Оскар за погрешно доделување Оскар

Доделувањето на Оскарите е едeн од највнимателно подготвуваните настани на денот, кога се внимава на детали кои не можете ни да ги замислите. Па сепак, колку да се потсетиме дека без разлика на напредната технологија, човечката грешка сè уште е озбилен фактор на оваа планета.   Повеќе

ФХ3Х со 8 кандидати за номинација за Оскар за визуелни ефекти

Академијата за филмски науки и уметности ги објави 20 филмови кои се потенцијални кандидати за номинација за Оскар за најдобри визуелни ефекти во 2016 година, и тоа се следниве филмови. Повеќе

Збунка на денот

Филмски критичар, и тоа на Њујорк Тајмс, напишал лоша рецензија за една нова серија, особено за логиката на нејзиното сценарио. За отпосле да сфати дека епизодите ги гледал по погрешен редослед. Повеќе

2016, годината кога формулата на Холивуд престана да работи

Летото е периодот кога Холивуд ги прави премиерите на своите најголеми и најскапи проекти, од кои за возврат се очекува да донесат приходи во горните граници на 9-цифрените суми, а ако баш сè-сè тргне како што треба и да префрлат накај 10-цифрени. Годинава изгледа како да пресисаа. Повеќе

Како Холивуд составува секс сцена

Главното мајсторство е како да не ја преминеш границата, што во пракса би значело: "стави едно светло на погрешно место, и пасијата станува порнографија". Повеќе