Живот и забава

Посвои кокошка

Зделката што ја нуди една холандска компанија е: посвојуваш кокошка и за тоа плаќаш годишна претплата, а за возврат бесплатно добиваш јајца. И ова вака им успева веќе неколку години. Повеќе

Проблемот со Маршот за наука

Во саботата стотици илјади само-прогласени поддржувачи на науката излегоа на над 600-те итерации на Маршот за наука низ целиот свет, и покажаа колку не ја разбираме науката. Повеќе

Стокхолм ќе се грее на сервери

Нуспојава од тоа што Стокхолм се намести како глобален центар за индустриски големи дата-центри е што имаат вишок топлина со која мора некако да се справат. Нуспојава од тоа што се Швеѓани е што оваа топлина ќе ја искористат на најкорисен можен начин. Повеќе

Авенџерси, раздвој се
Марвел најверојатно ќе прави рестарт

Претседателот на Марвел студио, Кевин Фиџ, веќе ја наговести можноста за краен датум за сагата за најдоходовниот бренд филмски суперхерои, најверојатно не комплетно туку само како смена на генерации. Повеќе

Така забушаваат Американците

Кокошка ја нападна мајка ми и крава ми провали во домот, се само дел од најчудните изговори за недоаѓање на работа во САД. Скоро 30% од американските работници, инаку здрави прави, барем еднаш во годината не дошле на работа правдајќи се дека не им е добро. Повеќе

Што е млеко и дали бадемот има цицка?

На млечните и други рафтови по нашите продавници постои фина понуда од секакви млека кои се разликуваат не само по масленоста и другите компоненти туку и по изворот. Ако ве збунуваат сите оние кокосови и бадемови млека, млека од соја и слично, па не знаете што е што, треба само да се запрашате: молзено ли е тоа млеко? Повеќе

Рок и Статам со башка продолжение на Брзи и бесни

Претставници на Универзал потврдиле дека се разработува спиноф на Брзи и бесни, фокусиран на ликовите Двејн Џонсон и Џејсон Статам во филмот. Повеќе

Трамп има опасна ментална болест
Психијатриска дијагноза од Јејл:

35 угледни американски психијатри се собраа на конференција на универзитетот Јејл за да дигнат аларм дека менталното здравје на американскиот претседател може да биде опасно по земјата. Тие обично не даваат дијагнози пред лично да го проверат некого, ама викаат дека ова се гледа од авион. Повеќе

Њујорк ги гради Скалите кон никаде

Кога Хедервик студио минатата година ја претставија уметничката инсталација Vessel, впечатоците беа - одличен концепт, а очекувањата беа - ќе остане само концепт. Наспроти ова второво, Њујорк започна со изградба на скалилата кои не водат никаде, и догодина ќе бидат готови. Повеќе

О'Рајли ќе биде попратен со 25 милиони долари

Добро за О'Рајли во целата работа е што кратко пред да излезе скандалот тој потпиша обновување на неговиот 4-годишен договор со Фокс. Па сега како дел од спогодбата за раскинување со телевизијата, тој ќе добие 25 милиони долари. Повеќе