таг: владимир путин

Зошто европската десница е навлечена на Путин

Иако не станува збор за безрезервна љубов, ама на теми како имиграција, економска и политичка интеграција (ЕУ), муслимански радикализам, и противење на култура на либерализам и секуларизација, Путин речиси низ целата десница на ЕУ повеќе е доживеан како сојузник, отколку како закана. Повеќе

Кога и во добро ќе ти текне на Путин

Не е редот да го спомнуваш Путин само кога ти е зорт, треба и празник да се честита, па макар вие биле само неколку луѓе, со Пунто и хармоника сред шума во Србија. Повеќе

Путин до американските демократи: Упристојте се малку

Пораката од годишната конференција на Путин со околу 1.400 новинари беше: 1. разберете дека ви се немаме мешано во изборите, 2. цело време верувавме дека он ќе победи. Повеќе

Зошто гневната бела Америка падна на Путин?

Она што Американците го водат како - Русија се мешаше и ги намести изборите за Трамп, во пракса е обвинување дека руски хакери нелегално стекнале доверливи информации од мејловите на демократите, па им ги дале на медиуми да ги објават. Проблемот е што како никогаш до сега ова не им пречи на дел од Американците, посебно на оној дел што гласаше за Трамп. Повеќе

Немоќта на европските медиуми пред руската "пропаганда"

Деполитизираното новинарство, на кое долго и одлучно инсистираше Европската унија, вградувајќи ја во своите темелни статути директната забрана за јавно финансирање на мнозинството медиуми, се покажа како неспособно да се одбрани пред новинарство какво што преферира да финансира рускиот претседател Владимир Путин. Повеќе

Кога паѓаат генерали и министри
Чистката на Путин

Една од ретките работи околу кои се согласуваат Путин и остатокот од меѓународната заедница е дека Русија има проблем со системска корупција. Во 2012, пред избори тој вети крупни државни реформи против корупцијата. На година и пол пред следните претседателски избори, Путин почна со ловот на „крупен дивеч“. Повеќе

Путин до САД: Олабавете ме и гледајте што ви се случува на избори

Американските политичари само создаваат хистерија околу "митската руска закана" како маневар да се оттргне вниманието на гласачите од вистинските проблеми за време на американските избори, изјави Путин на средбата со руските експерти за надворешни работи. Видео

Како Путин го натерал Венгер да плати двојно повеќе за Аршавин

Влијанието на рускиот претседател Владимир Путин лежи зад приказната со трансферот на Аршавин во Арсенал кој за Русинот морал да плати 15 милиони фунти, двојно повеќе отколку што бил спремен да плати. Повеќе

Приватната средба меѓу Путин и британски студенти

Иако уште се нема сретнато со новата британска премиерка, Путин најде време за два часа да седи и да разговара со 11 студенти од едно од најскапите и најстари британски училишта, Етон колеџ. Повеќе