таг: Велика Британија

Екстерно на британски начин

Исламистичко училиште во Велика Британија добило негативна оценка од надлежниот образовен инспекторат откако во ненејавена посета и тестирање установиле дека учениците не знаат ниту која е премиерка на земјата ниту која е Хилари Клинтон. Повеќе

Лондон некрополис релвеј: возот кој пренесувал мртви

Што кога во градот постоечките гробни места не се доволни, а често фаќа епидемија на заразни болести? Се отвара железничка пруга до најблиското соодветно место, а живите прават еднодневни „екскурзии“ за да ги закопаат своите мртви. Или барем така било во Британија при крај на 19 и голем дел од 20 век.  Повеќе

Британија ќе цензурира видеа со "неконвенционален" секс

Пуританскиот дел од Британија е на праг да извојува голема победа ако пројде предлогот за забрана на видеа со неконвенционален секс. Да се објасниме директно: освен оние фетиш порничи, спенкувања и слично, во тоа би спаднала и познатата категорија "four fingers". Замислете вие држава да ви се меша колку прсти можете да употребувате во секс.  Повеќе

Кошаркарите ќе гледаат Европско пред телевизија
Квалификации за ЕП

Во претпоследниот натпревар од квалификациите за ЕП2017, Македонија убедливо загуби од Велика Британија со 60:89. Повеќе

Марш, как'в Брегзит - вратите ми гу Југославију

Овакој да се секирасмо да не ни се распадне Југославија како што се секирасмо за Брегзит, с'га куде да ни е крај... Повеќе

Кој од познатите Британци е за Брегзит а кој против

Исто како и кај генералната популација, и познатите Англичани се поделени околу останувањето или напуштањето на ЕУ, прашање кое ќе се решава на референдум во јуни. Само, за разлика од кај нас, таму нема драматични раскинувања другарства по Фејсбуци и вадење валкан веш од времето кога биле "искрени" пријатели и колеги. Повеќе

Соединетите Европски Држави

Пред потенцијалното излегување на Британија од ЕУ, кое би се одлучило по референдум во 2017-та, британски Телеграф ја пренесува помалку познатата приказна за формирањето на Унијата и кој е крив за тоа, "гласачите на британскиот референдум мора да разберат дека од прв ден Европската Унија е обид за изградба на федерална супердржава." Повеќе

Борбата која промени сè

Поразот на неприкосновениот Владимир Кличко значи и почеток на нова епоха во боксот кој до саботата имаше само еден владетел. Работите ги смени британскиот ром Тајсон Фјури. Повеќе

Крај на владеењто на Кличко
Британецот Тајсон Фјури е нов светски шампион

Тајсон Фјури му ја одзеде круната на светскиот шампион во тешка категорија и до синоќа неприкосновениот боксерски владетел, Владимир Кличко. Повеќе