таг: веб класици

Преписката со Ениса
веб класици:

Сè почна со една свадба.... Повеќе

Курс за мажи
веб класици:

Tоалетна хартија: расте ли таа на држачот? Дали генетските фактори спречуваат да молчите додека таа се паркира? Фундаменталните разлики меѓу кошницата за валкана облека и подот. Повеќе

Да вратиме малку верба во нив...
веб класици:

Женски мудрости: "Не дозволувај да талкаат мислите на твојот маж. Премали се за да бидат сами надвор". Повеќе

Српскиот текст на Мадона
веб класици:

Легендарна верзија на спотот на Like a Prayer во која на најлогичен можен начин се раскажува за што пее Мадона и што се случува во приказната. Не памтиме колку пати сме се превртеле на стихот "Мадона помази овог клинца дебелог" Повеќе

Екстерно за брак
веб класици:

Јас сум многу среќен човек. Со девојка ми (која е стварно одлична) излегуваме повеќе од една година и со тек на време одлучивме да се земеме. Меѓутоа, цело време постоеше еден мал проблем кој ме реметеше - нејзината убава помала сестра. Повеќе

Македонскиот јазик во дијаспора
веб класици:

Не може да се опише чувството кога ќе ве пресретне млад Индиец и ќе ви каже: „ЈАС СУМ МАКЕДОНЕЦ ОД БАНИЦА, КАКО СЕ ВИКАШ ТИ?“ Од толку многу што ви е мило, ќе посакате да ја откриете тајната од каде и како тоа лице знае барем една добра реченица на македонски јазик. Одговорот се сведува на тоа дека Индиецот пораснал со бабата на својот најдобар другар, која за наша среќа и не знаела да зборува ништо повеќе од македонски. Повеќе

Апелот и програмата на Светланка
веб класици

Од архивите на нашите минати веб животи вадиме еден прастар (уште марките се во игра) но очуван текст во кој се нудат шарени решенија за излез од кризата. Тогаш се мислевме многу паметни и не ја послушавме Светланка. И еве нè сега до каде сме.  Повеќе

Каде е, што прави Герасим?
веб класици

Прашање:
Герасиме ... би ти бил благодарен ако го преведеш ова: Свекрвата и золва ми отидоа кај шурата на кумашинот да прашаат дали жена му и јатрвата ќе дојдат на свадбата на девер ми.
Одговор:
Шо има тука да се преведуе, ако можат, ќе дојдат. Повеќе

Филозофија на пеколот
веб класици

Одговор на тест по хемија на Универзитетот во Белград, на прашањето: "Дали пеколот е егзотермичен (шири топлина) или ендотермичен (апсорбира топлина)?" Повеќе