таг: секта

Исламистичката секс секта која го поддржува Ердоган

Натенане да се прошетаме низ дречавиот и надреален свет на еден турски секс култ кој е тешка постмодерна: кога не сонуваат за обновување на Отоманската империја, трепкаат со вештачки трепки, праќаат книги по светот, и си играат со кокаин и секс. А во Ердоган го гледаат клучниот лик кој треба Турција  да ја направи модерна и религиозна. Повеќе

Зошто 30.000 Руси се имаат придружено на јапонски култ?

Руската полиција извршила претрес во 25 домови и храмови во Москва и Ст. Петерсбург, и уапсила луѓе поврзани со озлогласениот култ Аум Шинрикјо. Тоа е онаа група која стана позната откако изврши напад со смртоносниот нервен гас сарин во токиското метро, кога беа убени 13 луѓе, а илјадници имаа здравствени проблеми заради неговите ефекти. Повеќе

Ај да вегане мори Васе

Хероиноманите знаат дека една од најголемите пречки за нивно излегување од кругот на дрогата е старото друшто кое знае да реагира жестоко посесивно кон секој нивен кој мисли да им избега и да ги напушти. Од ваков секташки менталитет не се поштедени ни веганите. Повеќе