таг: родители

Табуто на родителите што се пишман што имаат деца

Денот кога Викторија Елдер го раѓа своето дете, во истиот момент кога ѝ го ставаат бебето во раце таа „чувствувала и сè уште чувствува дека направи грешка“. Важната дистинкција е дека таа ја сака ќерка си, ама сепак мисли дека направила грешка. Повеќе

Без (алтернативен) срам и (природно) перде

Татко од Канада кој беше осуден затоа што го убил синот лечејќи го неговиот менингитис со бабини деветини, продолжува со семејниот бизнис за продавање "природни суплементи кои се вистинска алтернатива на фармацевтските производи". Повеќе

Главната разлика меѓу родители и луѓе што немаат деца

Има нешто што исчезна кога станав мајка, и не можам да го вратам. Сѐ уште понекогаш жалам по тоа, речиси секогаш - иронично - кога сум сама: јас го изгубив времето. Повеќе

Паметни на мајка

Детето е два пати поверојатно да ја наследи интелигенцијата од својата мајка отколку од таткото, и нема тука амандмани туку е чиста наука: интелигенцијата е поврзана со хромозомот Икс, а него мајката го има два пати повеќе отколку таткото (жените се XX, а мажите XY). Повеќе

Бескрупулозно искрен Инстаграм за родители

Профилот е Average Parent Problems (@averageparentproblems) и во зависност до кај сте на тема деца може да ви изгледа како "Денот на мрморецот," "Пророштво кое неизбежно ќе се оствари" и "Цела среќа што во мое време немаше Инстаграм". Повеќе

Престанете да се трудите да им го направите детството 'магично'

Да можеа нашите баби и прабаби видат каков притисок сами си создаваат модерните мајки, ќе мислеа дека полуделе. Од кога да се биде добра мајка значи да трошиш денови и денови смислувајќи слободни активности на децата и да мозгаш како да им понудиш волшебни мигови? "Детството само по себе е магично, олабавете", порачува една мајка. Повеќе

Долга е раката на таткото

Пред полнолетство (а и малку потоа) стравот да те фати полиција дека возиш пијан и без дозвола, е далеку подобрата варијанта во споредба со стравот да те фати татко ти во исти околности. А ќе те фати. Повеќе

И љубовта е од рајот излезена

Денешните родители помалку бараат послушност и придржување до некои строги правила. Ама затоа сè почесто ја користат љубовта како алатка за контрола на своите деца. Повеќе

Против смртна казна за убиецот на својот син

Родителите на најмладата жртва на терористичкиот напад на бостонскиот маратон, 8 годишниот Мартин Ричард, неочекувано побараа од обвинителството да се откаже од смртната казна. Повеќе