таг: планинарење

Како да правилно да ги врзеш кондурите за планинарење

Упатство за тие што се спремаат да ја почнат сезоната на планинарење. Повеќе

Угоре, угоре, Калино моме

Можете ли денеска да се качите на планина (минимум 1.200 метри) па утре на друга, па задутре на трета... за после 365 дена да прокнижите вкупно 576 освојувања на врвови? Сејте мирни, пошто не можете ни вие ни ние, ние ќе пишуваме, вие ќе читате. Повеќе

Што има на врвот?

Откако ќе ги поминете бескрајните, тесни камени скали, следи долго возење со жичара, па одење врз провалија по даски поврзани ко со хефталица. Но ако сето ова го издржите, на крај ќе ви се исплати. Горе ве очекува нешто посебно. Повеќе