таг: Лондон

Споменикот на Боуви
Тура над Лондон
Феликс Магат, Бреде Хангеланд и сирењето со мајчина љубов
Ангедота од Фулам

Хеиа фудбал е норвешка радио емисија во која гостуваат поранешни и сегашни фудбалери и тренери и раскажуваат разни анегдоти. Во последната гостувал корпулентниот „викинг“ Бреде Хангеланд кој раскажал за германскиот тренер Феликс Магат. Повеќе

Лондон некрополис релвеј: возот кој пренесувал мртви

Што кога во градот постоечките гробни места не се доволни, а често фаќа епидемија на заразни болести? Се отвара железничка пруга до најблиското соодветно место, а живите прават еднодневни „екскурзии“ за да ги закопаат своите мртви. Или барем така било во Британија при крај на 19 и голем дел од 20 век.  Повеќе

Шетај го Лондон со бездомник

Секој може да те прошета низ Лондон, ама не секој може да ти го покаже Лондон од перспектива на бездомник, кој како таков има прилично шпартано по градот. Повеќе

Мало девојче им одржа лекција на британските новинари за Новак

Новинарот на англискиот The Mirror, Нил Меклин е последен во низата англиски новинари кои по секоја цена сакаат да го закачкаат Новак Ѓоковиќ на прес-конференциите. Пред дуелот од првото коло во Лондон, Нил му поставуваше неколку провокаторски прашања на што сега им одговори едно мало девојче од Србија. Повеќе

Лондонска книжарница ви нуди бесплатни книги до крајот на животот

Британските книжарници постојано измислуваат начини да го привлечат вниманието и да останат во комерцијална игра. Еве уште една нова идеја. Повеќе

Бесплатни книги за Британците кои се во притвор

Ако веќе мораш да поминеш некое време во притвор, па уште и ако ти го земат мобилниот, сигурно е некоја утеха ако ти дадат барем да читаш. И замислете, на ваква благородна идеја дошол еден - полицаец! Повеќе

Како Конте ги решава проблемите на Челси

Во својот престој во Јувентус, Конте често со бодликав стап знаел да ги опоменува играчите кои не трчаат на тренинзите. Од Челси сака да направи компактна екипа која ќе го игра најдобриот пресинг во Европа. Повеќе