таг: јапонија

Не е он крив, лошо му тапна

Јусуке Марухаши бараше некој од своите во напад, арно ама... Повеќе

Бугарија, ајран ти ќе бидеш

Дилемата со сите оние тетоважи со кинески, јапонски букви беше: од кај знаеш бе дека точно ти го напишале зборот, што во земја во која се грешат тетоважи со англиски зборови е доста здраво размислување и страв. Како што тоа азиското изгледа интересно од оваа страна на светот, така од другата страна на планетава, егзотиката и поимот за квалитет се доловува со зборот "Бугарија", барем кога е во прашање кисело млеко. Повеќе

Јапонците имаат помалку од 10 минути за криење од севернокорејска ракета

Јапонија почна да дава упатства и СВОЗ насоки за евентуален ракетен напад од непредвидливите комшии кои ги води она дебелко психопатче Ким Јонг Ун. А немаат што многу да им кажат, освен сериозно да побрзаат. Повеќе

Жнеачот на алги
Шинзо Абе ќе падне заради градинка?

Деновиве во Јапонија требаше да биде отворено ново основно училиште поддржано од премиерот Шинзо Абе и неговата сопруга. Училиштето кое требаше да го носи името на премиерот, пред некое време беше спомнато како спорадична вест. За краток период целата работа стана национален скандал кој може да го собори јапонскиот премиер. Повеќе

Зошто јапонските деца сами одат на школо?

Дефне и Вљубениот ерген? Ѕвездички на Пинк? Не, една од најпопуларните детски емисии во Јапонија се вика „Мојата прва задача“. И во неа се праќаат деца до самопослуга по леб и млеко. Повеќе

Зошто јапонските деца сами одат на школо?

Дефне и Вљубениот ерген? Ѕвездички на Пинк? Не, една од најпопуларните детски емисии во Јапонија се вика „Мојата прва задача“. И во неа се праќаат деца до самопослуга по леб и млеко. Повеќе

Пензионерски субвенции на јапонски начин

Бетер од кај нас. На стари лица кои сè уште возат автомобил им даваат попусти за погребување ако доброволно ги предадат возачките дозволи. Повеќе

Најстариот фудбалер во историјата постигна гол

Казујоши Миура e една година година разлика во возраст со Христо Стоичков кој се повлече пред 14 години, но тоа не го спречи денеска да стане највозрастиот стрелец во историјата на фудбалот. Што мускули ќе имаше? Повеќе