таг: хонгконг

Не е сè во парите, освен ако не сакаш паркинг во Хонгконг

Едно е недвижностите во форма на стан и куќа да бидат баснословно скапи, сосема друга димензија е паркинг место да чини речиси 670.000 долари. Повеќе

Ковчезите на Хонгконг

Проблемот со просторот во Хонгконг е што го нема, а и таму кај што го има е премногу, планетарно многу, скап. Во популација со бројност како во Хонгконг ова остава стотици илјади луѓе да живеат во нешто кое со најмногу ласкање би се нарекло - нестандарден објект, локално се води како ковчег, а на прва буквално изгледа како шкаф. Повеќе

Џунглата Хонгконг
Дали би платил 250.000 долари за стан од 18 квадрати?

Зградата е веќе изградена, и е предвидена за луѓе кои се подготвени да живеат во најмалите можни станови на светот. Микро-становите ќе почнат да се продаваат од 26-ти јули, (а покрај тоа како ви изгледа насловот) се меѓу подостапните домови на пазарот. Локација, едно од најнаселените места на светот - Хонгконг. Повеќе

Приемен испит Хонг-Конг

Прашањето е од приемен за прво оделение. Идните првооделенци имаат 20 секунди за да го одговорат. Може и вие да се пробате. Бонус факт: во Хонг Конг очигледно имаат приемен испит за прво. Повеќе

Бразилски ножички во Хонг Конг

И во Хонг Конг видоа во живо атракција со ножички. Делото го стори Полскиот напаѓач Талес Шутц кој е роден во Бразил и кој имаа чест да го видат 690 навивачи. Повеќе

Аеродромот што стана пристаниште

По речиси 75-години служење како еден од главните аеродроми во градот, во 1998-ма се затвора Хонг Конг Интернешнл. Властите не само што решаваат да не го рушат, туку го чуваат една деценија и вложуваат еден тон пари во објектот. Видео

Старци од кафезите

На хартија, во некој спектакуларно досаден владин или невладин извештај, ова би се водело како покриено и обезбедено живеалиште, со санитарен чвор, струја и греење. Во реалноста, ова се кафези. Не се воопшто ретки и не се никава новост. Повеќе

Живот во шпајз

Иако Хонг Конг често се појавува во врвот на листите за најдобар град за живеење, тоа ништо не им значи на добар процент од жителите на градот кои живеат во ужасни услови. Фото