таг: фобија

Збогум пломби, добредојде Алцхајмер

Забните пломби би можеле да станат историја ако се потврди откритието кое звучи неверојатно: постоечки лек за Алцхајмер содржи нешто што ги поттикнува забите сами да заздравуваат и да си ги пополнуваат дупките. Повеќе

Олимпискиот шампион во ски скокови има страв од висина

Спортистите се подготвени да победат многу пречки во животот за да го достигнат врвот. Таков е примерот со олимпискиот шампион во ски скокови кој се плаши од висина, како и скијачот кој бил алергичен на ладно време. Повеќе