таг: фитнес

Зошто не треба да вежбаш за да ослабеш
Објаснето со над 60 студии

Со години, мантрата на фитнес гуруа, нутриционисти, славни личности, вистински и не така вистински доктори, е: се додека правиш кардио, можеш да правиш криминал во јадење, и пак да слабееш. Повеќе

Сплет од народни игри и фитнес
Пајдушко наместо зумба

Што да се стори ако некоја заедница која e по традицијата има проблеми со срцеви заболувања и дебелина, а не е нешто по фитнес клубови? Дај им да играат народно. Повеќе

Како Марија и Антонио го искористија снегот

Додека многумина кукаа цел јануари како било ладно, на -20 било неподносливо да се живее, а снегот бил досаден и кочел сообраќај, овие двајца млади луѓе со топка снег не правеа снешко, туку беа многу по инвентивни и со разни вежби покажаа како човек треба да се одржува во форма. Видеото кое ни го пратија е навистина кул, ама бидејќи сега е доцна за нов снег, за почеток пробајте со празни раце. Повеќе

Тренингот на Рок

Видовме дека човекот јаде како Балканец на ол-инклузив, сега да видиме како го троши шлеперот храна што го внесува секој ден. Повеќе

Табата, компилација вежби за "нема време" луѓе
Прв ден во теретана, женска верзија

Колку и да чини да имаш сопствен тренер на фитнес, оваа жена мора да го има за да доживее втор ден во теретана. Во спротивно постои опасност да и пресудат теговите. Повеќе

Теретаните ќе изгубат од инструкторите

Последниот тренд во оваа - за нас доста непозната - област е дека луѓето сè помалку ги занимаат пространи сали со скапа и софистицирана опрема за вежбање а сè повеќе експерти кои ќе им покажат како треба да се вежба. И ќе си мислат дека еден ден ќе изгледаат како нив. Повеќе

Таткото на фитнес справите од 19 век (со кои денес тешко би се справиле)
Пред да им се вратите на степерите

Иако на прв поглед изгледаат како да се за мачење, овие машини биле врв на „механотерапијата", метод на одржување на здравјето промовиран во време кога докторите за оваа цел главно советувале „пуштање крв". Повеќе

Маркос Рохо и фитнес инструкторката

Откако се откри дека Аргентинецот се обидел со адвокатскиот тим да ја поткупи девојката да не објавува ништо за нивната средба, целата приказна доби судски епилог, во кој подебелиот крај го извади Маркос Рохо. Повеќе