таг: доналд трамп

Македонци и Индијци, браќа по гастарбајтери

Што е најголемото зло што Трамп може да им го направи на Индијците? Да им ги врати назад сите иселеници што се преселиле од Индија во САД, "тоа роднините со надуено его, погрешно чувство за успех и лажен акцент, па тие не се трпат кога ќе се вратат за одмор на неколку недели, а не па за трајно..." Повеќе

Во Белата куќа има само еден човек кој може да му пркоси на Трамп

Њујорк Тајмс на психијатриски кауч го става Доналд Трамп и неговиот терсене табиет заради кој никој во Белата куќа не смее да помисли да му зуцне а не па да му каже дека некаде погрешил или претерал со Твитер. Освен еден човек. Повеќе

Нивоа
Трите Трампа

Доаѓањето на нов претседател на САД, значи и промена за чие објаснување ќе треба да се решат три мистерии, затоа што постојат три верзии на Трамп, пишува професорот од Универзитетот Колумбија, Џефри Сакс. Повеќе

Кој беше човеков што одржа претседателски говор пред Конгресот?

Атлантик пишува "Трамп го смени тонот", Вашингтон пост и Л.А. тајмс го забележуваат истото околу тонот, Бизнис инсајдер пишува дека Трамп го има својот прв претседателски момент. Повеќе

Медиуми прекинете со кенкање и фатете се со работа

Не додржувајќи во цивилен живот, во понеделникот Џон Стујарт пак се појави кај Колбер во емисија, втор пат откако Трамп е претседател. Тема пак му беше Трамп, за потоа да сврти на медиумите што го покриваат Трамп. Повеќе

Koга Трамп би пишувал рецензии за номинираните за Оскар

Малку личат на твитови, но Трамп каков што го дал Господ сигурно не би трошел ни збор повеќе од наведеново за истовремено да го раскаже и оцени секој од филмовите (кои и онака не ги гледал). Тажно! Повеќе

Трамп има потрошено повеќе време на голф, отколку на разузнавачки брифинзи

Иако од медиумската истоштеност изгледа како да трае колку прва третина од турско ропство, на 22-ри февруари се исполнија (само) 744 часа откако Трамп даде заклетва за претседател на САД. Вашингтон пост направи пресметка каде Трамп го потрошил времето во првиот месец. Повеќе

Мајкл Мур: Направете ги овие 10 работи и Трамп е готов

Мајкл Мур состави упатство во 10 точки за реметење на мандатот на новиот претседател. Убеден е дека ако граѓанскиот отпор одигра мрежно и упорно, Доналд Трамп нема долго да трае.   Повеќе