Видео

Лондон после нападот: Зошто ни се случи ова?
24 Март 2017

Лидс: А да не се правиме до толку мутави? Повеќе

Како изгледа кога Путин ќе го смени планот?
23 Март 2017

Обезбедување на готовс, вратата од блиндираниот автомобил веќе е отворена. Но, во последен момент пред да влезе во колата, на Путин му текнува дека му сака душата друго (спојлер: му се јаде благце!) и на сите им прави дриблинг. Паника, хаос, лудило, цар.... Повеќе

Дејв Шапел, зошто избега и од работа и од Америка
22 Март 2017

Пред повеќе од десет години, сред невиден подем и кариера што блика на сите страни, Дејв Шапел одеднаш прекина сè што правеше (стендап, ситком, шоу на Комеди централ) и му ја дувна од Америка. Сега се враќа со два стендапа на Нетлфикс, од вкупно трите договорени. Ексклузивитетот за восреснатиот Шапел Нетфликс го плати 60 милиони долари. Ова е негов разговор околу минатите 10 години. Повеќе

Врски, рекапитулација
22 Март 2017

Се што сакаме е да сте тука, ама да ве нема. Отприлика како фиксен телефон во денешно време. Повеќе

Не се ова нервозни времиња, него видеово е глупо
22 Март 2017

Да немаш ни прочитано за опсесивна компулсивност, уште во први 30 секунди клипов ќе те направи хроничен пациент и ќе почне да ти жуборка нервозата. Оригинален наслов: најнезадоволувачкото видео во светот што некогаш е направено. Повеќе

Вистински рокенрол
22 Март 2017

Кога го сакаш рокот а по малку си буквалиста и плус те бива за машинерии и скаламерии, тогаш решаваш да направиш песна со - камења кои се тркалаат. Ок, го чекаме првиот што има завршено некое техничко училиште а при рака му е киселина. Here Comes the Sun... Повеќе

Кога ќе ја сфатиш тактиката на противникот
21 Март 2017

Една поучна лекција на оваа тема за која се зборува уште од Сун Цу и која може да се искористи за спортски, политички, деловни и секакви други ситуации. Бидејќи со шах малку подолго би траело објаснувањето, одиме со бокс. Повеќе

Руски поглед на жените
20 Март 2017

Ви дискотека прашуваат руски дечко што му е најважно кај жените. Тој има два одговора. Повеќе

Како е да си конзервативец во Холивуд
20 Март 2017

Тим Ален го спореди тоа со животот во нацистичка Германија. „Не знам како се случи тоа ама е како во Германија во 30-тите години. Ако не си дел од групата, ако не веруваш во она што тие веруваат - проблем. А јас сум комичар, сакам да ги закачам двете страни“. Повеќе

Интервју на Прелетачевиќ - Бели и Лука Максимовиќ
18 Март 2017

Тоа што Борат и Али Џи му беа на Саша Барон Коен, Љубиша Прелетачевиќ - Бели му е на Лука Максимовиќ. Еве ги двајцата на едно крајно серизоно интервју за Н1, како дел од претседателските избори во Србија. Повеќе

Малиот ми има апетит
17 Март 2017

Не сме виделе помала уста а поголем апетит. Кај и да е, ќе му се затвори тоа устето од образите. Само не му чини тоа што седи до вентилатор. Ма пресладок! Повеќе

Како тоа мислиш не стој крај шини кога воз минува низ снег?
16 Март 2017

Уште од првиот кадар јасен е исходот од видеово, на сите освен на овие на перонот. Повеќе

Ја отпеа бе!
16 Март 2017

Речиси никој не се осмелува да го отпее она што го отпеа ликот Дива Плавалагуна во Петтиот елемент. Бидејќи и во филмот, тој вонземски вокален ролеркостер е постигнат со ауто-тјун и други финти. Ама, малава излезе и ја кажа! Бонус: Наде Талевска! Повеќе

Како Турци палат холандско знаме
13 Март 2017

Имаат два проблема: одамна не палеле оган и уште поодамна не биле во школо. Повеќе

Тренингот на Рок
11 Март 2017

Видовме дека човекот јаде како Балканец на ол-инклузив, сега да видиме како го троши шлеперот храна што го внесува секој ден. Повеќе

Египетско разнебитување химни
11 Март 2017

Во меѓународни рамки една од полошите работи што може да ѝ се случи на една национална химна е да заврши кај египетскиот воен оркестар задолжен за пречекување странски државници. Повеќе

Скајпот е супер, освен кога не е
10 Март 2017

Тој се средил во сериозно одело и вратоврска, ќе дава интервју на Скајп. Дечињата друго гледаат. Им е гајле за БиБиСи кога тато е во соба. Повеќе

Како ќе звучеше Трамп ако беше женско?
10 Март 2017

Ќе си чуете и сами. Нам ни звучи како нешто што би се викало Уранија Каракамишева. Повеќе

Дали се Рибок или Најк?
9 Март 2017

Слушател се јавува во емисија во која исполнуваат музички желби. Тоа е сè што засега треба да знаете. Остатокот мора да го слушнете сами, инаку НЕ-МА ДА НИ ВЕ-РУ-ВА-ТЕ! Повеќе

Да имавме повеќе вакви професори...
8 Март 2017

(ама би било фер веднаш да додадеме: да имавме и повеќе кои сакаат да слушнат....) Ако сте за, Џордан Петерсон од Универзитетот во Торонто, за пет минути ќе ви ја објасни природата на политичките убедувања (и друго). Прашајте се себеси што мислите за границите. Не само државните, туку и оние меѓу сексуалните афинитети, јазиците, идеите.... Треба ли тоа да се меша или треба да има ред? Повеќе