Off Cafè Архива

Како ли дошло до оваа идеја? Некој од тие јогини рекол „Све супер, ама уште не сме го освоиле Балканот до крај?“

Немаат сите бугарска матура. Во едно гратче во Есекс, се случува едно девојче да се пожали дека не може да си дозволи фустан, ама тоа го прави баш пред едно друго...

Не е само да се одлучиш меѓу тросед и двосед или Г - гарнитура. Некој седнал и смислил како да си ги украсиш штекерите, како терасата да ти заличи на кафич и колку...

Порано имаше поинакви причини за мажење. Ама, многу порано - мажите ловат, мажите носат леб, мажите заработуваат, а жените се тие што чуваат куќа и деца. Вакви беа...

Не нож -туку шприц, игла и хијалурон.

Да се разбереме, тоа што искуството покажува дека на одмор никој не облекол повеќе од две парчиња облека, плус купачи, никако не значи дека ние баш оваа година ќе се...

Вака длабоко загазени во сезона на прескапи и гломазни свадби, додека се чудиме како успеваат да се потрошат илјадници евра на глорифицирана журка, не е лошо да...

Наследничката на малото дуќанче за кожа и крзна, прв пат отворено во 1925-та во Рим, кое подоцна стана империја на која што таа беше Генерал, веројатно сега пие кафе...

Кога човек не може да се закопча, спремен е да проба што и да е. Вака од прилика почнува сведоштвото на...

Тоа што од скоро владеат силиконот и ботоксот, не значи дека старите холивудски ѕвезди не го чувствувале истиот притисок да бидат совршени. Од финтите заболува глава...

Некогаш на интернет ве нервираат туѓи ставови, човечка глупост и неправда. А некогаш, некој вака безобразно ќе се занесе со објавување срамотни работи, и тебе после...

Вчера наполни 75, да ни е жив и здрав. Нели, наспроти муабетот дека е умрен уште во 1966-та.