Зачинето лепче

Потпечено лепче на италијански начин

Чијабата лепче со зачини.

Време на подготовка:
5 мин.

Време на готвење:
3 мин.

Вкупно време:
8 мин.

Порции

4 лица

Состојки

  • 1 лепче чијабата
  • 2 лажици путер
  • 1 лажица мајонез
  • 2 лажици пармезан рендан
  • 2 парчиња лук пасирани
  • босилек
  • сол и бибер

Подготовка

Загрејте ја рерната на 250 степени. Помешајте го путерот, мајонезот и лукот додека не се добие изедначена смеса. Исецкајте го ситно босилекот и додадете го во приготвениот сос. Зачинете со сол и бибер. Исечете го лепчето на половина, и ставете ги двете половини во плех. Премачкајте ги со приготвениот сос и наросете од ренданиот пармезан. Печете 3-4 минути.

Послужете го со макало по вкус.

25 ноември 2012 - 20:14