Off Café

Џо Барџ од Бакингемшир е вработен во фирма каде што машките не смеат да носат кратки панталони, но жените смеат да носат фустани, се разбира.

Облеката баш и не е најважниот момент во порното. Но да не забораваме дека тоа што е голо, заради приказната и секогаш ултра-важниот вовед мора да биде облечено. А за да биде облечено – мора некој да го облече.

Како ли дошло до оваа идеја? Некој од тие јогини рекол „Све супер, ама уште не сме го освоиле Балканот до крај?“

Немаат сите бугарска матура. Во едно гратче во Есекс, се случува едно девојче да се пожали дека не може да си дозволи фустан, ама тоа го прави баш пред едно друго девојче со својства на добра вила од бајка на Грим. И одеднаш, има фустан.

Порано имаше поинакви причини за мажење. Ама, многу порано - мажите ловат, мажите носат леб, мажите заработуваат, а жените се тие што чуваат куќа и деца. Вакви беа биолошките улоги и ваков беше редот. И поради ова, многу долго време никој не се ни потруди да му стави прашалник на концептот. 

Не е само да се одлучиш меѓу тросед и двосед или Г - гарнитура. Некој седнал и смислил како да си ги украсиш штекерите, како терасата да ти заличи на кафич и колку прејако ќе ти дојдат саксии во купатило.

Не нож -туку шприц, игла и хијалурон.

Да се разбереме, тоа што искуството покажува дека на одмор никој не облекол повеќе од две парчиња облека, плус купачи, никако не значи дека ние баш оваа година ќе се опаметиме и нема да спакуваме 280 ситници „да ни се најдат“.

Вака длабоко загазени во сезона на прескапи и гломазни свадби, додека се чудиме како успеваат да се потрошат илјадници евра на глорифицирана журка, не е лошо да помуабетиме колку тоа многу може да чини.

Наследничката на малото дуќанче за кожа и крзна, прв пат отворено во 1925-та во Рим, кое подоцна стана империја на која што таа беше Генерал, веројатно сега пие кафе со Џани Версаче и конечно може да одмори.